Anasayfa , Dünya , Danûn ve Um Hecra da QSD ve devrimci güçlerin denetiminde!

Danûn ve Um Hecra da QSD ve devrimci güçlerin denetiminde!

danun_denetimde13 Kasım günü Hol kasabasını özgürleştiren QSD ve Türkiyeli devrimci güçlerin Hesekê’deki ilerleyişi sürüyor. Dün akşam Danûn mezrasını ele geçiren savaşçılar, bugün de Um Hecra köyünü DAİŞ çetelerinden temizledi.

13 Kasım’da, iki hafta önce başlatılan bir operasyonla Hesekê’nin güneyinde yer alan ve DAİŞ açısından stratejik bir öneme sahip olan Hol (Al-Hawl) Kasabası’nın özgürleştirilmesinin ardından QSD ve Türkiyeli devrimci güçlerin Hesekê’deki ilerleyişi yeni bölgelerin denetim altına alınması ile sürüyor.

 

Danûn mezrası da DAİŞ’ten temizlendi

Demokratik Suriye Güçler (QSD) ve Rojava’da bulunan Türkiyeli devrimci güçlerden TİKKO, MLKP, BÖG ve MLSPB-DC savaşçılarının içerisinde yer aldığı savaşçılar Hol Kasabası’nı ele geçirdikten sonra dün akşam (14 Kasım) Hol Kasabası’nın bir km kuzeyinde yer alan Danûn mezrasını DAİŞ çetelerinden temizleyerek kurtardı.

danun denetimde2Savaşçılar yaşanan çatışmaların ardından çetelere ait 23 mm’lik bir Doçka, 120 mm’lik bir havan ve 30 havan topu, 22 katuşa füzesi, bir araç, bir mazot deposu, bir motorsiklet ele geçirdi. Savaşçılar ayrıca çetelerin döşediği mayınlardan 5 ’ini etkisiz hale getirdi.

 

Um Hecra Köyü özgürleştirildi

Savaşçıların ilerleyişi bugün de sürdü. QSD ve devrimci güçler bugün de Hol (Al-Hawl)’in 5 km kuzeyine düşen Um Hecra Köyü’nü özgürleştirdi. Köyün özgürleştirilmesi ardından çetelere ait mayınlar da etkisiz hale getirildi.

QSD ve devrimci güçlerin Hesekê’den ve önemli bir savaşçı gücün de Şengal’den gerçekleştirdiği ilerlemelerle Hesekê, Derezor, Şeddad ve Hol’den gelip Musul, #Şengal’e giden ve ticaret amaçlı kullanılan yol bugün öğleden sonra denetime alınmış oldu.