Anasayfa , Avrupa , Paris`te 500 yürek Kaypakkaya sahşında devrim şehitlerini andı

Paris`te 500 yürek Kaypakkaya sahşında devrim şehitlerini andı

dertli_divaniPARİS | 28-01-2013 | Ocak ayı Parti ve Devrim Şehitleri Anma Haftası vesilesiyle 27 Ocak tarihinde, Paris’te  gerceklestirilen  anma gecesine   yaklaşık 500 kişi katıldı.

Saat 14’te başlayan etkinlikte ilk olarak bir sinevizyon gösterildi. Ocak ayının, İbrahim Kaypakkaya’nın, TKP/ML’nin; bunun yanında geliştirilen saldırıların, hak gasplarının, emperyalist savaş politikilarının ve tüm bunlara karşı örgütlenmenin önemine vurgu yapılan sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmasına geçildi.  Açılış konuşmasında Ocak ayının TKP/ML ve uluslararası komünist hareket için önemine vurgu yapıldıktan sonra, 9 Ocak tarihinde Paris’te katledilen 3 kızıl karanfile özel vurgu yapıldı ve “… çeşitli milliyet ve azınlıklardan halkımız, ortak mücadeleyle faşist düzeni yıkıp, kendi iktidarları olan demokratik halk iktidarını er ya da geç kuracak ve Kürtler ancak o zaman özgürleşecektir” denildi. Açılış konuşmasının sonunda kitleye

“Onların bayrağını bizimle yükseltmeye siz de katılın!

Onları bizlerle beraber anmaya siz de katılın!

Bizimle beraber, tohum olup toprağa düşenlerin, yeşeren birer militan olması için, siz de bu kavgaya omuz verin!

Gücümüz halktır, gücümüze güç katın!” çağrısında bulunularak, saygı duruşuna geçildi.

Saygı duruşunun ardından sırasıyla Esson AKM bünyesinde faaliyet yürüten gençlik saz ekibi ve İbrahim  sahne aldılar. Etkinlikte okunun Yeni Kadın mesajında; üç mücadeleci kadın, üç özgür yürek Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in alçakça katledilmesinden dolayı “Kürt ulusunun acısını paylaşıyoruz” denildi. MLKP temsilcisi sahneye çıkarak geceyle ilgili dayanışma mesajını sundu.

Etkinlikte sahne  alan Pınar Aydınlar, tüm devrim şehitlerini andıktan sonra, son süreçte gerçekleştirilen operasyonlara vurgu yaparak “tüm bunlara karşı, Partizan inancımla direneceğim!” dedikten sonra programına başladı. Kitleyle birlikte İbrahim Yoldaş türküsünü seslendiren Aydınlar, sahnede kaldığı süre boyunca Partizan geleneği ve halkın türkülerini seslendirdi.

Verilen  aradan sonra TKİP Fransa Örgütü ve Direniş Hareketi temsilcileri dayanışma mesajlarını sundular.  Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) temsilcisi, Avrupa’da yaşayan göçmenlerin artık Avrupa’da kalıcı olduğunu; burada yaşadığımız sorunların yanında böylesi etkinlikler gibi sorumluluklarımızın da olduğuna vurgu yaptı.

Gecede TKP/ML  Merkez Komitesinin “Rehberimiz Şehitlerimiz Ve İdeolojimizdir! Onlarda Güç Alıyor Ve Savaş Çağrımızı Yineliyoruz!” başlıklı bildirisi okundu.

Ardından sahneye Dertli Divani çıktı. Deyiş ve türküler seslendiren   Divani`den sonra,   Kitleyi selamlayarak  programına başlayan  Arzu, türkülerininin yanısıra İbrahim Yoldaş ve Çav Bella türkülerini kitleyle birlikte coskulu şekilde seslendirdi.

DİDF , Halk Cephesi , MKP , TİKB , Fransa örgütlerinin mesajlarının okunduğu ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlik boyunca; “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya!”, “Faşizme İsyan, Halka Önder Partizan!”gibi sloganlar atıldı. Salonda Türkçe, Kürtçe ve Fransızca olarak “Yaşasın Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı!”, Yaşasın Proleterya Enternasyonalizmi!” “Onunla Doğduk, Onunla Yaşadık, Onunla İlerliyoruz! Katledilişinin 40. Yılında Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya Yoldaşı Anıyoruz!” pankartları yer aldı.