Anasayfa , Haberler , Cumartesi Anneleri Hurşit Külter’in akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri Hurşit Külter’in akıbetini sordu

cmrt hurşit külterİstanbul: Cumartesi anneleri 587. haftada kendisinden 30 gündür haber alınamayan DBP Şırnex il yöneticisi Hürşit Külter’in akıbetini sordu. Galatasaray Meydanı’nda toplanan ve ellerinde gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarını taşıyan kitle, oturma eylemi yaptı. Eyleme HDP Şırnex milletvekili Ferhat Encü, HDP istanbul milletvekili Hüda Kaya, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve çok sayıda kayıp yakını katıldı. Kayıp yakınlarının fotoğraflarının taşındığı eylemde “ Failler belli kayıplar nerede” pankartı açıldı.

Grup adına açıklama yapan Ümit Dişli, 587 haftadır adalet arayışlarının devam ettiğini kaydetti.

Galatasaray Meydanı’nda kayıpların aranmaya devam ettiğini ifade eden Dişli, “Hak arayışımız devam edecek. Bugün Hurşit Külter’den 30 gündür haber alamıyoruz. Onun nerede olduğunu merak ediyoruz. Bunun hakkında ve diğer kayıplar hakkında açıklama yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Eylemde Hurşit Külter’in annesi Kerime Külter gönderdiği sesli mesajda, oğlunun serbest bırakılmasını istedi. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan anne Külter “yeter bu zulüm, gelin el ele verelim. Geçmişte çocuklarımızı kaybettiler bugün buna izin vermeyelim” dedi.

“Külter’in akıbeti hakkında kamuoyunu ve ailesini tatmin edecek bir açıklama yapılmadı”
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise, bu hafta 30 gündür kayıp olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini sorduklarını belirtti. Encü, “Ne yazık ki bugüne kadar Külter’in akıbeti hakkında kamuoyunu ve ailesini tatmin edecek bir açıklama yapılmadı” dedi. 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin yoğun olduğu yıllara tekrar geri dönüldüğünü belirten Encü, Hurşit Külter’in bir an önce serbest bırakılıp ailesine teslim edilmesini talep ettiklerini dile getirdi.