Home , Avrupa , Çocuklarımıza yapılanların Hesabını Soracağız!

Çocuklarımıza yapılanların Hesabını Soracağız!

1621743_2290269892431_2035414840_n STUTTGART |03.02.2014|  Cezaevlerinde çocuklarımıza uygulanan işkence, tecavüz ve sürgünlerin hesabını sormalıyız şiarıyla 1 Şubat 2014 tarihinde saat 16:00da Tohum Kültür Merkezi Stuttgartta bir Halk Toplantısı gerçekleştirildi.

Başta cezaevlerinde olmak üzere devrim ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimiz için yapılan saygı duruşuyla toplantı başlatıldı. Açılış konuşmasında hapishaneler sorununun sınıf mücadelesiyle paralel yürütülmesi gerektiğine vurgulandı. Sonrasında söz alan Arif Bilgin sözlerine, cezaevleri ülke sistemlerinin boy aynasıdır ve onlara bakarak ülke sistemlerinin değerlendirmesi yapılabilinir diyerek başladı. İnsan cezaevine düştükten sonra ona karşı gösterilen muamele, sistemin vicdanını gösterdiğini ve cezaevlerinin inşasında insanlarımızı toplumsal psikolojiden uzak tutma düşüncesi T.C. nin siyasal sisteminde var olduğunu vurguladı. Kendisinin de yatmış olduğu Diyarbakır cezaevinden bahsederek, idam cezası olmamasına rağmen cezaevlerinde katledilenlerin sayısının her geçen yıl daha da arttığını belirtti. Sonrasında Yaşanacak Dünyadan söz alan Çiğdem arkadaş, cezaevlerine olan saldırıların sadece devrimci tutsaklara değil, dışarıyada bir mesaj olduğunu belirtti. Bizlerin yerlerimizde durduğumuz sürece içerde yaşananlara göz yumduğumuzu vurgulayarak içerde dışarda hücreleri parçala mesajını verdi. Son olarak ATİF Temsilcisi orada yaşanan dramın bir insanlık dramı olduğunu ve bu dramın büyümekte olduğundan dolayı faşist ve zalim duyguları kırmamız gerektiğini vurgulayarak zindanların büyük direnişleri imza attığını hatırlattı.

Somut olarak 22 Şubat Cumartesi günü Köln’de yapılacak olan “ Politik Tutsaklara Özgürlük! Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın!” yürüyüşüne katınılması gerektiği vurgulanarak toplantı sona erdirildi.