Home , Dünya , Che’ye ‘eşkıya’ diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman`a Küba’dan sert yanıt

Che’ye ‘eşkıya’ diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman`a Küba’dan sert yanıt

cheKüba’nın Ankara Büyükelçiliği, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevera hakkındaki sözlerine yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada, Küba’nın ve Latin Amerika’nın simgesi olan Che Guevera için kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtildi.

Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Küba devriminin lideri ve simgesi Ernesto Che Guevara’nın hakkında, “Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz” gibi ifadeler kullanmasına tepki gösterdi. Cumhuriyet Gazetesine açıklama yapan Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Guevara’nın kişiliğine yönelik söylenen sözler için endişe ve üzüntü duyduklarını belirtti.

Rize Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir kutlama programında TBMM Başkanı İsmail Kahraman Küba devriminin lideri ve simgesi Ernesto Che Guevara için, “Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz” diyerek, faşist yüzünü bir kez daha göstermişti.