Anasayfa , Avrupa , Brüksel katliamında yaşamını yitirenler anılıyor

Brüksel katliamında yaşamını yitirenler anılıyor

BRc39cKSEL_1_Brüksel’de 22 Mart günü DAİŞ tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için anma ve yaralılarla dayanışma gösterileri devam ediliyor.

Brüksel Place de la Bourse meydanında saldırı sonrası ziyaretçi akını devam ediyor. Her gün binlerce kişi ve kurumlar alana gelerek çiçekler bırakıyor, mumlar yakıyor ve terörü lanetliyor.

Cuma akşamı saat 19.30’da Belçikalı örgüt ve kurumlar tarafından düzenlenen toplu anma etkinliğine Kürt kurumları, Alevi Dernekleri, MLKP, SKB (Sosyalist Kadınlar Birliği) ve Belçika Halk Evi üyeleri de katıldı.

ATiK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) da 22 Mart günü Işid tarafından Brükselde yapılan saldırıları lanetlemiş ve Belçika halkına başağlığı dilemişti.

Trafiğe kapalı olan Brüksel Merkezi’ndeki tarihi borsa binası önünde toplanan kitle, yerlere tebeşirle duygularını yazıyor. Belçika bayrağı başta olmak üzere çok farklı ülkelerin, örgüt ve kurumların bayrakları bırakılıyor. Borsa binası önünde toplanan kitle birlikte yaşama, barış ve  saygı mesajları vererek teröre hayır diyor.