Anasayfa , Haberler , Boğaziçi Direnişi’nin Birinci Yılı

Boğaziçi Direnişi’nin Birinci Yılı

HABER MERKEZİ|04.01.2022|Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin başlatmış olduğu direnişin birinci yılında üniversite bileşenleri Güney Meydan’da etkinlikler yaptı. 14.30’da Güney Kapı’ya yürüyen öğrenciler burada bir açıklama yaptı.
Bugün saat 11’de “pankart atölyesi” ile başlayan etkinlikler, akademisyenlerin rektörlüğe sırt dönme nöbeti ile devam etti. Üniversite öğrencileri meydanda bulunan direklere kayyum rektör Naci İnci ve yardımcılarının fotoğrafları asılarak yumurta attı. Güney Kapı’da yapılan açıklamada Boğaziçi Direnişi’nin birinci yılı selamlandı ve şunlara vurgu yapıldı:
“Biz 1 yıldır kayyum atanan kişi değişse de zihniyetin kayyum olduğunun bilinciyle mücadeleye devam ettik. Güven oyundan sınıfta kalmasına rağmen rektör atanan kayyum Naci İnci, kayyum fakültelere yenilerini ekledi, kampüs içerisine usulsüz giren polis güçlerinin arkasına sığınarak, kendine güvenli kale saydığı kayyumluk binasının camından öğrencilerin gözaltına alınmasını alçakça izledi. Bu 1 yılda kampüslerimizin, mahallemizin polis ablukasıyla terörize edilmesine izin verildi, kayyumların temsilcisi olduğu cinsiyetçi ve fobik zihniyetin isteğiyle LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü kapatıldı ve CİTÖK fiilen işlevsiz hale getirildi. Üniversitemizdeki direnen ve akademiye sahip çıkan hocalarımızın sözleşmeleri yenilenmedi, kampüslerden uzaklaştırıldı. Kukla iradesiyle bugün zaten hak edenin yanını tutmayan yargı sistemi suistimal edilerek öğrenciler hakkında uzaklaştırma tedbir kararı çıkarıldı. Yine söylüyoruz ki kayyum Naci İnci kayyum kadro ve sıraladığımız tüm hamleler kayyumcu zihniyetin ataerkiden bağımsız olmadığını göstermektedir.”

Yapılan açıklamada öğrencilerin bir yıldır usanmadan yinelediği talepler bir kez daha vurgulandı.
1. Tutuklu yargılanan ve eğitim hakları engellenen sıra arkadaşlarımız berke, perit ve dün gözaltına alınıp bugün savcılığa çıkarılan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın,
2. Başta Naci İnci olmak üzere kayyum kadro ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin.
3. Hukuksuzca yargılanan tum arkadaslarimizin dava surecleri sonlandırılsın.
4. Üniversite rektörleri, üniversitelerin tüm bileşenlerinin dahil olduğu bir seçim ile belirlensin.
5. Okulumuza açılmaya çalışılan kayyum fakülte kararları geri çekilsin.
6. Usulsüzce kapatılan BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ne kulüp statüsü geri verilsin.
7. CİTÖK ofisini fiilen durdurmaya yönelik tüm kararlar geri çekilsin.
8. Kampüslerimizi abluka altına alan polis okulu terk etsin.
9. Bir darbe kurumu olan Yüksek Öğretim Kurumu kapatılsın.
10. LGBTİ+ öğrenciler ve tüm LGBTİ+ların temel insan hakları ve anayasal hakları tanınsın.
11. Dersleri iptal edilen tüm hocalarımız görevlerine iade edilsin ve sözleşmeleri derhal yenilensin.

Eylem atılan sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.