Anasayfa , Dünya , BNKP (Maoist) yeni bir birlik daha gerçekleştirdi

BNKP (Maoist) yeni bir birlik daha gerçekleştirdi

bnkpmKATMANDU | 04 – 06 – 2009 | Birleşik Nepal Komünist Partisi (Maoist) daha önce Merkez Komite’nin aldığı karar doğrultusunda Devrimci NKP-ML ile birlik gerçekleştirdi. Devrimci NKP-ML’nin önderleri birkaç ay önce Komünist Partisi Mainali ML ‘den ayrılmıştı.

BNKP (M) Merkez Komitesi daha önce ülkede bulunan devrimci örgütlerle birlik sürecine girme kararı alarak, tüm örgütlerle görüşme yapmış ve çeşitli birlikler gerçekleştirmişti.

Şimdi ise bu birlik sürecinden sorumlu kılınan Mohan Vaidya, Dinanath Sharma ve Barsa Man Pun’un Devrimci NKP-ML ile yaptığı görüşmeler sonucunda birlik gerçekleştirildi. Görüşmelerin Buddhanagar’daki parti merkezinde yapıldığı açıklandı. Birlik haberi ise resmi olarak 9 Haziran günü ilan edilecek.

Maoistlerin sözcüsü Dinanatah Sharma’nın söylediğine göre birlik öncesi 4 kişilik bir komisyon oluşturulmuş ve örgütsel olarak görevler tartışılmıştı. Bu komisyon’da Sharma ve Pun’un dışında, Devrimci NKP-ML önderlerinden Keshab Raj Nepal ve Padam Bhandari de bulunuyordu.

Daha önce toplam 12 Merkez Komite üyesi, Komünist Partisi Mainali ML partiden ayrılarak Devrimci NKP-ML’yi kurmuştu. BNKP(M) ise NKP(Maoist) ile NKP (Ekata Kendra Masal) arasında 13 Ocak’ta gerçekleşen birlik sonrasında oluşmuştu.