Anasayfa , Avrupa , ATİK: ”Faşist TC’nin Kürdistan Coğrafyasını Bombalamasını Kınıyoruz!”

ATİK: ”Faşist TC’nin Kürdistan Coğrafyasını Bombalamasını Kınıyoruz!”

HABER MERKEZİ | 15.06.2020 | ATİK Kürdistan coğrafyasına yönelik bombardımanları kınayarak tüm demokrasi güçlerini faşizme karşı ortak mücadeleye sokağa çağırıyor:

”Faşist TC’nin Kürdistan Coğrafyasını Bombalamasını Kınıyoruz!

Faşist TC ordu güçleri Kürdistan coğrafyasında; Şengal, Maxmur ve Kandil’i 14 Haziran gecesi savaş uçaklarıyla bombalamaya başladılar. Bombalanan bölgelerde yaşayan halkın can güvenliğini hiçe sayarak, toplu katliam provası yapmaktadırlar. Türkiye tarihinde defalarca tekrarlanan; Dersim, Zilan, Sivas toplu katliamlarının bir yenisi daha gerçekleştirilmek istenmektedir.

AKP-MHP bloğunun günümüzde yönettiği faşist TC’nin bugün gerçekleştirdiği bu katliam, Türkiye’deki gündemi değiştirme ve toplumsal muhalefetin dikkatini başka yöne çekmeye yöneliktir. Fakat bu saldırı, halkın faşizme karşı mücadelesini ve tepkisini engelleyemeyecektir. HDP’nin tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde başlattığı “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü”nün başladığı bugünde; Maxmur, Şengal ve Kandil’in bombalanması, yürüyüş güzergahındaki şehirlerde giriş çıkışların yasaklanması ve adeta olağanüstü hal ilan edilmesi, faşizmin Kürtlere yönelik imhacı politikasının bir sonucudur.

Kısa süre önce bağımsız kadın örgütlenmelerine yönelik saldırılar ve yöneticilerinin tutuklanması, sokakta müzik dinlediği için Kürt genci Barış’ın hunharca katledilmesi, işini isteyen işçilerin sokak ortasında darp edilmesi, gençlik örgütlerinin düzenlediği mitinglere saldırılıp birçoğunun göz altına alınması, HDP’li Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP’li Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi, toplumsal muhalefete yönelik yeni saldırı konseptlerinin bir bölümünü oluşturmaktadır. Tüm bunlar göstermektedir ki, gelecek süreçte saldırılar daha da yoğunlaşacaktır.

Avrupa devletlerinin bu saldırılara karış sessiz kalmaları manidardır. Çünkü onlar bu siyasetin bir parçasıdırlar. Faşist TC’nin katliamcı politikasına sessiz kalmaları, siyasi ve ekonomik çıkarlarından kaynaklıdır. Özellikle savaş araç ve gereçlerinin en çok pazarlandığı ülkeler arasında Türkiye’nin olması ve R.T. Erdoğan’ın Ortadoğu saldırganlığında emperyalistlerin çıkarlarını temsil etmesi, sessizliğin en önemli nedenini oluşturmaktadır.

ATİK olarak; faşist TC’nin Şengal, Maxmur ve Kandil’e yönelik bu saldırısını kınıyor, direnenlerin yanında olduğumuzu bir kez daha yeniliyoruz. Faşizmin saldırılarına karşı direnişin meşru olduğunu haykırıyor ve Türkiye’deki toplumsal muhalefetin mücadelesini destekliyoruz. Avrupa’daki tüm yerli ve göçmen demokrasi güçlerini, kendi ülkelerinin faşist TC’ye verdikleri desteği çekmeleri için mücadele etmeye çağırıyoruz. Türk devletine verilen her türlü destek, orada yaşayan halka, işçi ve emekçilere yönelik bir katliam anlamındadır. Tüm demokrasi güçlerini, faşizme karşı ortak mücadele etmeye çağırıyoruz.

Şengal, Maxmur ve Kandil’in Bombalanmasına Karşı Mücadeleyi Büyütelim!

Kahrolsun Faşizm ve Her Türden Gericilik!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu”

BİLDİRİYİ İNDİR!