Anasayfa , Avrupa , 'Biz Ülkemizi Terk Etmeyeceğiz!'

'Biz Ülkemizi Terk Etmeyeceğiz!'

 DUISBURG | 08 – 04 – 2011 |  Önceki gün Duisburg, SoL ve ” Die Linke” tarafından örgütlenen ve ATİF Duisburg‘un destekçisi olduğu, ‘İsrail`de, Filistinliler için insan hakları ve İsrail‘in senelerdir sürdürdüğü savaş’ konu alan seminer yaklaşık iki saat sürdü. Hanin Zoabi tarafından sunulan ve 40 kişilik katılımın olduğu seminer, hem can alıcı konuların ele alınması, hem de tek kadın parlementerin bakış açısıyla anlatılması oldukça ilgi çekici oldu.

Okullarda komşu, Arap ve İntifada gibi kelimeler tehlike oluşturduğu için öğretilmediğini, İsrail’de Arap olmanın ikinci sınıf insan olarak yaşamak anlamına geldiğini demokratik, akademik hakların gaspı, toplumda ki piskolojik baskı, işgalin meşrulastırılması ve insanların beyinlerine bu şekilde yerleştirilmesine, Filistinin %80sinin işgal altında olduğuna değinen Zoabi aslında hiç birimizin yabancı olmadiğı İsrail’in siyonist politikalarından bu şekilde bahsetti.

Tehditlere maruz kalan Hanin Zoabi “Her ne olursa olsun biz İsrail`de misafir değiliz, onlar bizim ülkemizde yıllardır terör estiriyorlar biz ülkemizi terk etmeyeceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.

Hanin Zoabi Kimdir?

İsrail‘de bulunan Balad partisi, İsrail’in “Yahudi devleti” olmasına karşı çıkan ve “Tüm Vatandaşların” ülkesi olması için siyaset üreten bir parti. 2009 da Balad partisinden Milletvekili olan ve 2010 yılında ” Mavi Marmara” filosunda yer alan Hanin Zoabi,Mavi Marmaradan sonra ölümle tehdit ediliyor ve diplomat kimliği, İsrail‘in diplomatik ilişkisi olmayan ülkelere girme hakkı ve para yardımı alma gibi parlementer hakları elinden alınıyor.

Haifa üniversitesinde Psikoloji ve Felsefe, Kudüs İbrani üniversitesinde ise İletişim ve Medya bölümlerini bitiren Zoabi, İsrail parlamentosu tarafından 34’e 16 üç oyla parlementerlik hakkından mahrum bırakılmıştı. Böylece Hanin Zoabi diplamat kimliğinden, finansal destek ve İsrail’in diplomatik ilişki içinde olmadığı ülkelere seyehat haklarından mahrum bırakıldı.