Anasayfa , Avrupa , TC Dışişleri Bakanı İsviçre`de Protesto Edildi!

TC Dışişleri Bakanı İsviçre`de Protesto Edildi!

img-20161103-wa0008

TC Dışişleri Bakanı İsviçre`de Protesto Edildi!
TC Dışişleri bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, bugün İsviçre`nin başkenti Bern`de gerçekleştirdiği görüşmeler ve katılacağı „demokrasi“ adlı toplantı/panel, İsviçreli anarşistler ve diğer kimi demokratik güçler ile, Türkiyeli yurtsever-devrimci-demokratı güçlerce protesto edildi.
Türkiye`de, başta Kürt ulusu ve emekçileri olmak üzere, Türkiye`nin her alanında, tüm muhalif, sistem karşıtı toplumsal kesimlere , aydın-sanatçı, gazeteci, eğitimci, bilim insanlarını,vb. sindirmeye, susturmaya çalışan, kayyumlarla halkın iradesini darbeleyen, basın-yayın kurumlarını kapatan, ve onlarcasını da kapatmaya hazırlanan, gözaltı-tutuklama terörü, işkence, katliam, sınır-ötesi işgal harekatları, azgın bir saldıganlık haliyle hareket eden faşist TC`nin dışişleri bakanı, hakettiği şekliyle karşılandı.
İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu İTİF`in çağrısıyla bir araya gelen yerli ve göçmen devrimci-demokratik kurumlar, Bern Hauptbahnhof önünde buluştu.Biraraya gelen kalabalık kitle, bakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti.Bina önüne gelindiğinde, „Katil ERDOĞAN“, „Terörist TÜRKİYE“, „Faşizme Karşı Omuz Omuza“ sloganlarıyla, faşist ÇAVUŞOĞLU protesto edildi.
Yapılan konuşmalarda, tutuklamaların, gazete kapatmaların, 12 Eylül`ü aratmayan faşist saldırıların, devrimci-demokratik güçleri asla yolundan alıkoymayacağını, mücadelenin, daha güçlü ve radikal bir tarzda geliştirilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı.
İTİF, PARTİZAN, HDK-A, Bern İDHF, Anarşistlerin düzenleyici olarak katıldığı eylem, atılan sloganların ardından sonlandırıldı.

AHM-İsviçre