Home , Haberler , Bir Anne Soruyor: Oğlum Nerede?

Bir Anne Soruyor: Oğlum Nerede?

İSTANBUL | 15 – 03 – 2010 | Gözaltında kaybedildiğinden şüphelenilen İşçi Köylü Gazetesi okuru Ali Yetgin için akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı’nda eylem yapıldı. Anne Yetgin, Kürtçe ağıt yaktı, „Oğlum nerede?“ diye sordu. Yetgin ailesi, 6 gündür kayıp olan çocuklarını arıyor. Bugün İHD’de basın açıklaması yaptıktan sonra akşam saatlerinde Taksim’de eylem yapan Yetgin ailesi ile Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, Ali Yetgin’in akıbetinin açıklanmasını istiyor.

Yetgin ailesi ile Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, Taksim Tramvay durağında toplandı. „Ali Yetgin gözaltında kaybedilmek isteniyor“ yazılı pankartın açıldığı eylemde, „Ali Yetgin bulunsun hesap sorulsun“, „Ali Yetgin yalnız değildir“ şeklinde sloganlar atıldı.

Benim yüreğimi de yakmayın

Anne Beser Yetgin, eylemde Kürtçe ağıtlar yaktı, „Oğlum nerede?“ diye sordu. Anne Yetgin, „Benim yüreğimi de yakmayın. Getirin onu“ diye feryat etti. Gözyaşları içinde ağıt yakan anne Beser Yetgin, eylem sırasında fenalık geçirdi. Eyleme katılan Ali Yetkin’in ablası ve ağabeyleri de göz yaşlarını tutamadı.

Kardeşim bulunsun

Galatasaray Meydanı’ndaki eylemde konuşan Ali Yetgin’in ağabeyi Haydar Yetgin, polisin, kardeşini Ankara’da TEKEL eyleminde tehdit ettiğini, kaybolmasından bir gün önce evi aradığını ve evlerinin yakınındaki kahvehaneye sorduğunu aktardı.

Kardeşinin gözaltında kaybedildiğinden endişe ettiklerini belirten Haydar Yetgin, „Bir an önce kardeşimin bulunmasını istiyorum“ dedi.

Emniyet: Bizde yok

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına açıklama yapan Birsen Gülünay da „Ali Yetgin’in gözaltında olduğu konusunda güçlü kanılarımız mevcuttur“ dedi.

Gülünay, Yetkin ailesinin ve avukatların, karakol, İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şubelerine yaptıkları başvurulardan „bizde yok“ yanıtını aldıklarını söyledi. Birsen Gülünay, İçişleri Bakanlığı, İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüklerinin Ali Yetgin’in akıbetine ilişkin derhal açıklama yapmasını istedi. (ETHA)