Anasayfa , Avrupa , Berlin’de Turgut Kaya ile Dayanışma

Berlin’de Turgut Kaya ile Dayanışma

Berlin|24.07.2018| Yunanistan tarafından uzun zamandır rehin tutulan Turgut Kaya’ nın derhal serbest bırakılması için Almanya’nın başkenti Berlin’de Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF)-Berlin’nin çağrısını yaptığı bir eylem gerçekleştirildi. İltica Bürosu’nun 20 Temmuz günü Turgut Kaya’ yı siyasi mülteci olarak tanıması ve 55 gündür açlık grevinde ve “Politik Rehin“ olan Turgut Kaya’nın sağlık durumunun her geçen gün kötüye gitmesinden dolayı 24.07. 2018′ de saat 16:30 da Berlin Yunanistan Konsolosluğu önünde Turgut Kayan’ nın derhal serbest bırakılması bir kez daha talep edildi.

Miting şeklinde gerçekleştirilen eylem yaklaşık bir saat sürdü. Eylem esnasında Almanca okunan ve dağıtılan bildiriler ile komünist politik tutsak Turgut Kaya’nın özgürlüğüne kavuşması için Konsolosluk önünde toplanan ve geçen halk dayanışmaya çağrıldı. Ayrıca Turgut Kaya’nın derhal serbest bırakılması ve faşist TC devletine teslim edilmesinin durdurulmasının talep edildiği iki bildiride Yunanistan Konsolosluğu çalışanlarına teslim edilerek, gerekli mercilere iletilmesi sağlandı.
Eylem boyunca ATİK ve PARTİZAN bayrakları, Turgut Kaya’ ya özgürlük afişleri ve Turgut Kaya’ nın resimlerini taşıyan kitle hep bir ağızdan almanca ,, Freiheit für Turgut Kaya!”, ,,Freiheit für alle politischen Gefangenen!” , ,, Hoch die internationale Solidarität!” sloganları atarak seslerini Konsolosluk çalışanlarına ve sokaktan geçen tüm halka ilettiler.
Eylemin sonunda konuşmacı eyleme şu sözlerle son verdi; ,, Bizler devrimciler, ilericiler, komünistler olarak Turgut Kaya serbest kalana kadar onun dışarıdaki sesi olmaya devam edeceğiz. Onun büyük direnişini tüm uluslararası kamuoyuna aktararak, bu büyük ve anlamlı direnişin dışarıdaki bir parçası olacağız”.