Anasayfa , Avrupa , Berlin’de Siyasi Tutsaklarla İlgili Yapılan Yürüyüş Bitmeden Polis Zoruyla Dağıtıldı!

Berlin’de Siyasi Tutsaklarla İlgili Yapılan Yürüyüş Bitmeden Polis Zoruyla Dağıtıldı!

BerlinBERLİN | 24-03-2014 | “Aktionstag gegen repression” adı altında Berlin’de 22. Mart Cumartesi günü saat 16:00’da bir yürüyüş düzenlendi. Çeşitli Alman sol, anarşist gruplarının önderliğinde düzenlenen yürüyüşe bizler de ATİF Berlin olarak katıldık.

Berlin Muabit semtinde başlayan yürüyüş bu alandaki cezaevinin önünden geçerek gene başladığı yere doğru geniş bir kavis çizerek ilerlerken yol boyunca polis provakasyonları, gözaltılarla polisin saldırısı sonucu daha bitiş alanına varmadan gruplar halinde dağılmak zorunda kaldı. Öylesine geniş polis önlemleri alınmıştı ki, bu semetin tüm ara ve ana yolları adeta savaş varmış gibi denetim altına alınmış ve bölge ağır bir güvenlik kuşatması altındaydı. Yürüyüş dağıldığında bile alandan çıkmak bir hayli zor oldu.

ATİF olarak biz de bu yürüyüşte yerimizi aldık. Varolan gücümüzün ezici çoğunluğunu seferber ettik. Bu yürüyüşün konusunun diğer devrimci demokrat kurumlarla birlikte sürdürdüğümüz kampanyamızla örtüşmesi bakımından da büyük önemi vardı. Ve biz bu önemin farkında olarak bu “Aktionstag”a özel önem verdik; kendimiz içinde olmamamıza karşın. Daha yürüyüş başlamadan önce “Tüm poitik tutsaklara ve savaş esirlerine özgürlük!” adı altında hazırlanan ortak broşürümüzün tümünü dağıttık. Ne var ki bu konuda özel bir bildirimizin olmayışı bir eksiklik olarak kendisini hissettirdi.

Her ne kadar yürüyüş polis tarafından belli bir noktadan sonra engellendiyse de iki bine yakın insanın katılımı küçümsemeyecek bir destekti ve kitlelerde yankısını bulmuştu.

ATİF-BERLİN