Anasayfa , Haberler , Kaypakkaya’yı Taksim’de anma kararlılığı

Kaypakkaya’yı Taksim’de anma kararlılığı

pzn taksimİSTANBUL |18-05-2013 | Polis, İbrahim Kaypakkaya’yı anmak için Tünel’de toplanan kitleye, gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Polisin zaman zaman plastik mermi de kullandığı saldırısıyla başlayan çatışmalar, Şişhane, Kasımpaşa ve İstiklal Caddesi üzerinde uzun süre devam etti. Kitle, çatış çatışa Taksim Meydanı’na ulaştı.

Partizan, DHF, ESP, ÖDP, SDP, SYKP, PSAKD ve Devrimci 78’liler Federasyonu’nun da içinde olduğu örgütlerin çağrısıyla binler, İbrahim Kaypakkaya’yı anmak için Taksim Tünel’de bir araya geldi.

Ellerinde İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğraflarını taşıyan kitle, Taksim Meydanı’na yürümek için beklerken, polis, çevik kuvvet ve TOMA’larla önlerine barikat kurdu.

Kitle “İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atarken, polis hiçbir uyarıda bulunmadan gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Çok yoğun kullanılan gazdan, çok sayıda kişi etkilendi.

Ara sokaklara çekilen kitlenin ardından ara sokaklara da gaz bombası atan polis, daha sonra bu sokaklara girdi. Yoğun gaz nedeniyle gazetecilerin giremediği ara sokaklarda çok sayıda kişi, dövülerek gözaltına alındı.

etha-20130518-anma-eylem-02_displayetha-20130518-anma-eylem-03_display

ŞİŞHANE, KASIMPAŞA VE İSTİKLAL’DE ÇATIŞMA

Kitlenin bir bölümü Şişhane tarafına çekildi. Polis, burada da gaz bombalı saldırıda bulundu. Gazdan, araçlarında seyahat eden vatandaşlar da etkilendi. Toplu taşıma araçları, kapıları açıp, yolcuları indirmek zorunda kaldı.

Şişhane tarafında kitlenin bir bölümü Kasımpaşa, bir bölümü de Taksim tarafına yöneldi. Taksim’e yönelen kitlenin bir bölümü Galatasaray’da toplandı. Polis, burada da gaz bombalarıyla saldırdı.

etha-20130518-anma-eylem-08_displayetha-20130518-anma-eylem-14_display

ÇATIŞA ÇATIŞA TAKSİM’E ULAŞTILAR

Kitlenin bir bölümü de, polisle çatışa çatışa Fransız Kültür Merkezi’nin önüne ulaştı.

Lise önünden Partizan pankartı arkasında toplanarak Fransız Konsolosluğuna kadar sloganlarla yürüyen kitle Fransız Konsolosluğu önünde toplandı. Kitle burada “Devrim şehitleri Ölümszüdür”, “Önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya”, “Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarıyla bir süre bekledi. Burada bir anma yapıldı. Partizan adına bir konuşma yapıldı.

Konuşmada devletin gerçekleştirdiği saldırının Kaypakkaya’dan duyulan korkunun bir ürünü olduğu, AKP’nin demokratikleşme söylemlerinin büyük bir yalan olduğu dile getirilerek AKP’nin halka kan ve gözyaşından başka bir şey vermediği, Reyhanlı’da yaşananlara değinilerek ifade edildi. Birçok devrimci kurumunda katıldığı eylemde kitle şu an Taksim Meydanı önünde kurulan barikata doğru yürüyüşe geçti. Burada polis kitleye gaz bombaları tazyikli su ve coplarla saldırdı. Panzer caddeye girerek cadde üstündeki herkese su sıktı. Polis yakın mesafeden caddede gördüğü herkesin üzerine gaz sıkıyor şu an. Geri çekilen kitle ile polis arasında Demirören önünde ve ara sokaklarda çatışmalar devam ediyor.