Anasayfa , Avrupa , Alye Shojaye Mücadelemizde Yaşayacak!

Alye Shojaye Mücadelemizde Yaşayacak!

STUTTGART|03.12.2020|Alye Shojaye Stuttgart Nordbahnhof’ta, ayrılmak istediği eşi tarafından 20 Haziran 2020 günü, sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Alye Shojaye, Afganistan’dan gelmiş mülteci bir kadındı, iki kız çocuk annesiydi ve 42 yaşındaydı. Alye Shojaye olayı, münferit bir olay değildi. 2020’nin başından beri, özellikle de pandemi ile birlikte “evde kal” çağrılarıyla kadınların evlere kapatılmasından bu yana, kadına yönelik şiddetin büyük ölçüde artmasıyla yaşanan kadın katliamlarından sadece biriydi.

Biz kadınları pandemi değil, her gün maruz kaldığımız ataerkil şiddet öldürüyor!.. Artan şiddet olaylarına rağmen, “pandeminin ekonomik krize neden olduğu” bahanesiyle kadın sığınma evleri kapatılırken, şirketler “devlet yardımı” ile finanse ediliyor! Mahkemelerde kadın katillerine verilen cezalar, vergi kaçakçılarına verilen cezalardan daha az olmakta… Kadın katilleri duruşmalarda “iyi hal” indirimleri ile küçük cezalarla kurtulabilmekteler. Emperyalist patriarkal sistemde onlar, küçük cezalarla hayatlarına tekrar devam etme olanaklarına sahipken, biz kadınlar “HAYIR; HAYIR DEMEKTİR!” yasasının gerçekten uygulanmasını sağlamak için mücadeleyi büyüterek ve çeşitlendirerek sürdürmek zorundayız.

Artık bu ataerkil şiddeti kabul etmiyoruz ve tüm kadınları 4 Aralık 2020 Cuma günü, Stuttgart Bölge Mahkemesi’nin önünde toplanmaya, ve Alye Shojaye’yi sahiplenmeye çağırıyoruz. Gelin tüm kadınların sesi olalım!

“HAYIR; HAYIR DEMEKTİR!” ve İstanbul Sözleşmesi yasalarının derhal uygulanmasını talep ediyoruz!

“HAYIR; HAYIR DEMEKTİR” yasasını uygulayın

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ tüm imzacı devletlerde eksiksiz uygulanmalıdır!

Ataerkil Adalet Değil; Gerçek Adalet!