Anasayfa , Avrupa , Duisburg’da Deprem Bölgesinden Gelen ATİK Delegasyonu ile Panel Yapıldı

Duisburg’da Deprem Bölgesinden Gelen ATİK Delegasyonu ile Panel Yapıldı

DUİSBURG|05.04.2023| Duisburg Karşı Duruyor (Duisburg Stellt Sich Quer (DSSQ)) ve ATİF’e bağlı Duisburg Gençlik Kültür Derneği‘nin (Jugend und Kultur e.V) birlikte örgütlediği depreme dair panel, dün aksam saat 18:00’da başladı. Etkinlik, Duisburg şehir merkezinde belediyeye bağlı Enternasyonal Merkez’de, (Internationales Zentrum (IZ)) depremde hayatını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşlu ile başlandı.

Daha sonra deprem bölgesinde farklı aralıklar ve zaman dilimlerinde çalışmalara katılan ATİK Delegasyonu’ndan dört kadın, yürüttükleri çalışmalara dair bilgilendirme yaptı. Devletin alanda olmayışından barınma ve su sorununa, sağlık alanından kadına yönelik şiddete, Suriyeli ve Afganistanlı mültecilerin durumundan, Roman ve Arap Alevilere uygulanan ırkçı ve şoven yaklaşımlara dair deprem bölgesinde yaşanan sorunlar katılımcılar ile paylaşıldı.

Panelde almanca ve türkçe hazırlanan iki video gösterimi yapıldı. Bunların biri deprem sonrası TC devletinin deprem bölginde olmayışını ve halkın depremden hemen sonrası durumunu anlatan, ikincisi ise ATİK YDG ve YENİ KADIN çalışmalarını anlatan görüntüler idi.

Yaklaşık üç saat süren ve iki bölüm şeklinde ele alınan etkinlik, verimli geçen soru ve cevap bölümünden sonra sonlandırıldı. Etkinlikte Gençlik ve Kültür Dernek üyelerinin hazırladığı yiyecekler depreme bağış karşılığında satıldı.