Home , Avrupa , ATİF Güney Bölge Toplantısı Başarıyla Gerçekleştirildi

ATİF Güney Bölge Toplantısı Başarıyla Gerçekleştirildi

ALMANYA | 22 – 06 – 2011 | 19 Haziran tarihinde Stuttgart’ta Almanya Güney Bölgesinde ATİF’e bağlı dernek ve komiteler kitleye açık bir denetim toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Ulm, Ausburg, Stuttgart Dernek Yönetim ve Denetim Kurullari, Regensburg, Wilingen-Scheweningen, Nürnberg alanlarının komite üyeleri ve temsilcileri katıldı.

34. Dönemin ilk denetim toplantısında ATİF’in 1. Toplantı sonuçlarının değerlendirilmesi, dernek ve komitelerin durumu gündemleri ele alındı. Toplantıda ATİF’in merkezi faaliyet olarak belirlediği Göçmenler Konferansı, ATİF’in 35. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri, DESA direnişi, sendikal alan ve işyeri örgütlenmesine yönelik yapılması gerekenler belirlenerek, atılması gereken adımlar zengin tartışmalarla netleştirildi.

Devamla toplantıya dernek, komite ve alanların durumu tartışıldı. Katılımcıların ortak beklenti olarak dile getirdiği önemli noktalardan birisi, böylesi toplantıların bir ihtiyaç olduğu ve sürekliliğinin sağlanması gerektiği oldu.

Derneklerin, komite ve alanların birbirlerini zayıf ve güçlü yanları ile tanıması, deney ve birikiminden öğrenmesi, bölgede ortak ruhi şekillenişin ve pratik hattın oluşturulabilmesi açısından toplantının önemli bir rolü olduğu kanısından ortaklaşıldı. Toplantı, pratikte atılacak adımlara bir kez daha vurgu yapılarak, başarı dilekleri ile bitirildi.