Anasayfa , Avrupa , Berlin’de Rojava işgali protesto edildi

Berlin’de Rojava işgali protesto edildi

BERLIN | 20.10.2019 | Almanya’ nın başkenti Berlin de faşist TC’ nin Rojova işgalinin 11. gününde Defend Rojova Platformu’ nun çağrısı ile 19.10.2019 tarihinde Cumartesi günü bir protesto yürüyüşü daha gerçekleştirildi.

Eyleme yüzlerce kişi Türk devletinin Suriye’ nin doğusuna ve kuzeyine yaptığı işgal saldırıları ve katliamlarını protesto etmek için katıldı. Yürüyüş eylemi için tüm kitle saat 13:00′ da Berlin-Potsdamerplatz meydanında toplanarak, saat 14:00′ da ünlü Berlin-Brandenburg kapısına doğru yürüyüşe geçtiler.

Protesto eylemine Kürt Ulusal Özgürlük kurumlarının yanında ATİK, PARTİZAN, DİDF, Die Linke, MLPD gibi devrimci, ilerici, demokrat kurum ve örgütleri de katılarak destek verdiler. Eylem boyunca söz alan konuşmacılar, başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ve dünya devletlerinin faşist TC devletinin Rojova işgaline ve yaptığı katliamlara karşı sessiz kalarak uyguladıkları iki yüzlü siyasetleri kınanarak teşhir edildi. Alman devletinin Türk devleti ile yaptığı silah ticaretine derhal son vermesi talebi tekrarlandı.

Ayrıca ABD’ nin ve Türkıye’ nin Suriye’ nin sınırında güvenli bölge oluşturma üzerinden vardıkları sözde ateşkes antlaşmasının kabul edilemez olduğu, faşist TC ordusunun Suriye topraklarını terk ederek işgale son vermesi gerektiğinin altı çizildi. Protesto eylemi bitiş yerine varıldıktan sonra yapılan konuşmalar ardından olaysız bir şekilde saat 17:00′ da son buldu.