Home , Avrupa , ARNHEM TÜRKİYELİ İŞÇİLER DERNEĞİ’NDE ŞEYH BEDRETTİN DESTANI MÜZİKALI

ARNHEM TÜRKİYELİ İŞÇİLER DERNEĞİ’NDE ŞEYH BEDRETTİN DESTANI MÜZİKALI

3Arnhem derneğimizin her yıl Ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği kültürel etkinliklere bu yıl Şeyh Bedrettin destanı müzikaliyle devam edildi.P

azar günü gerçekleştirilen etkinlikte öncelikle açılış konuşmasını ATİK başkanı yaptı. Konuşmasında      1 Kasım’da yapılacak seçimlere değinen başkan devamında Cizre direnişine değinerek ‘’faşizm dağları kaybetmiştir, şimdi de şehirleri, sokakları kaybetme korkusu yaşamaktadır. Uzağa gitmeye gerek yok, onun sokakları kaybetme korkusu Gezi isyanıyla başlamıştır.’’ sözleriyle devam etti. Son olarak ATİK tutsaklarıyla ilgili konuştuktan sonra tüm devrimci demokratları ATİK tutsaklarıyla ilgili eylemliklerde birlikte olmaya çağırarak „DEVRİMCİ MÜCADELE HER YERDE MEŞRUDUR“ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Programın devamında Edip Cansever denetimindeki 28 kişilik Dostlar Korosu dinleyicilerine Anadolu’nun her yöresinden bir müzik ziyafeti sundu.

Şeyh Bedrettin’in hayatı ve mücadelesi müzikle birlikte şiirsel olarak bir anlatıyla tamamlandı.

Bu müzik ziyafeti arasında Hollanda’dan konuk şairler Kadir Büyükkaya, Agop Yıldız, Kazım Cümert, Ali Gümüş şiirleriyle katılarak programı zenginleştirdiler.

Bedrettin destanıyla program sonlandırıldı.