Home , Avrupa , Türk Konsolosluğu Direnişin Renklerine Boyandı!

Türk Konsolosluğu Direnişin Renklerine Boyandı!

Zürih|02.05.2017| 1 Mayıs günü Akşam saatlerinde İsviçreli yerli kurumlar tarafından Zürih deki Türk Konsolosluğuna eylem gerçekleştirildi.

Çoğunluğu isviçreli devrimcilerden oluşan 120 kişilik gençlerden oluşan eylemci gruba türkiyeli devrimcilerin de katılımıyla konsolosluk binası sarı kırmızı yeşil renklere boyandı. Konsolosluk duvarlarına „Kill Erdoğan“ (Erdoğan`ı öldür) sloganı yazılarak orak çekiç resimleri çizildi.

Eylem boyunca „Biji berxwedane Rojawa“ (Yaşasın Rojava Direnişi) ve „Schulter an Schulter gegen Faschışmuş“ (Faşizme karşı omuz omuza) sloganları atıldı.

Eylemlerini iki tema ile gerçekleştirdiklerini açıklayan isviçreli devrimciler „Türkiye, Rojava ve Bakur`daki devrimci mücadeleyle dayanışma ekseninde faşist Türk devletine karşı, devrimci perspektifle savaşan Türkiyeli Komünist ve devrimcileri selamladıklarını ve Enternasyonal Proleterya`nın birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayısı özüne uygun bir kavga günü olarak kutlamak bilinci ile bu eylemi kamuoyuna duyurdu.
Sonrasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, eylemcilerin güvenli bir şekilde dağılması ile son buldu.