Anasayfa , Avrupa , Berlin’de Kürdistan Direnişi ile Dayanışma Eylemleri Devam Ediyor

Berlin’de Kürdistan Direnişi ile Dayanışma Eylemleri Devam Ediyor

20151219_150725Berlin|19-12-2015| Almanya’nın başkenti Berlin‘ de, Türk devletinin Türkiye Kürdistanı’ında başlatmış olduğu ve insan hakları ihlalleri ile süren devlet katliamına karşı Alman Meclisinin önünde 19.12.2015 de saat 14:00’da aynı hafta içinde ikinci bir eylem daha gerçekleştirildi. Amed, Cizre, Derik, Silvan, Nüsaybin gibi bir çok kürt illerinde ve ilçelerinde süren direnişleri sahiplenmek, yapılan katliamları lanetlemek ve dünya kamooyuna, yapılan insan hakları ihlallerini duyurmak için NAV-DEM Berlin’in çağrısı üzerine Berlin’de yaşayan kürtler ve devrimci-demokratlar  bir araya geldiler. Eyleme ATIF-Berlin ve Partizan örgütleride bayrak ve flamaları ile katılarak destek sundular.
20151219_145552

Yaklaşık iki saat süren eylem boyunca atılan slogan ve yapılan konuşmalar ile faşist TC devletinin kürtlere ve devrimcilere karşı yaptığı katliamlar lanetlenerek, Almanya devleti başta olmak üzere bütün Avrupa ve dünya devletlerinin bu katliamlara ve insan hakları ihlallerine karşı sessiz durmaları bir kez daha teşhir edildi.
Mitingin sonlarına doğru söz alan bir konuşmacı, ‘‘ Türkiye Kürdistanı’ında AKP önderliğindeki faşist TC devletinin insanlık dışı tavrı ve katliamları sürerken, bizler orada yaşayan insanların sesi , soluğu olmaya devam edeceğiz. Yılmadan, yorulmadan her zaman sokaklarda orada olanları insanlığa haykıracağız‘‘ diyerek, kitleyi önümüzdeki hafta yine Berlin‘ de yapılacak eylemler hakkında bilgilendirdi ve katılmaları  çağrısında bulundu.
Eylem olaysız bir şekilde son buldu.