Home , Avrupa , Avusturyada Reyon/ Mağaza İşçileri Genel Eyleme Geçtiler!

Avusturyada Reyon/ Mağaza İşçileri Genel Eyleme Geçtiler!

AVUSTURYA |08.12.2018| Avusturyada sürdürülen toplu sözleşmeler sürecinde sonuç alamıyan işçiler 8 Aralık da Avusturya genelinde AVM önlerinde miting çağrısı yaptılar. Geniş katılım beklenen miting saat 10:00 da başlayacak.

Avusturyada uzun zamandır toplu sözleşmeler süreci yaşanmakta. Avusturya hükümeti pazarlık sürecinde işçilere 1,5% teklif etmişti. Ülkede Enflasyon, günlük alışverişte, yani yaşam ihtiyaçları olan temel gıdada yaklaşık 4% sınırlarında. Uzun zaman süren pazarlıklar sonuş vermeyince işçiler Eylem kararı aldı.

Bu eylemler 26 Kasım’da Demiryolları işçilerin eylemleriyle başlamıştı. Avusturya Demiryolları İşçileri Avusturya genelinde iki saat boyunca Trenleri durdurmuşlardı. İki saat boyunca bütün tren garlarında işçiler eyleme katılmışlardı.

ATİK ve Komintern: “Bu eylem Avusturya işçi sınıfı için, mücadele için ciddi önem ve güven arz etmekteydi! Avusturyada Demir Çelik ve Demiryolları işçileri toplu sözleşmeler de ilk olması ve en iyi örgütlü kesim olduğu için bu süreçte ciddi öneme sahip. Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde merkezi bir AVM önünde sendikanın örgütlediği mitinge yaklaşık 70-80 kişi katıldı. Bizler Komintern ve ATİK olarak miting de yer aldık. Miting de toplu sözleşmeye yönelik çıkardığımız Komintern bildirilerini geniş dağıttık.“