Home , Avrupa , YDG MYK 3. Toplantısını Gerçekleştirdi

YDG MYK 3. Toplantısını Gerçekleştirdi

ydg_logoULM | 07 – 02 – 2014 Yeni Demokratik Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Avrupa‘nın çeşitli ülkelerinde yürütülen gençlik çalışmaları hakkında değerlendirmelerin yanı sıra Festival ve gelecek gündeme dair değerlendirmeler ele alındı.

MYK temsilcisi, III. toplantının YDG MYK’sı açısından önemli bir dönemeçte gerçekleştiğini belirterek, bu süreçte MYK’nın siyasi ve pratik önderlik durumunu tartıştığını belirtti ve somut pratiklerden yola çıkılarak, kolektif çalışma tarzı ve sevk-idare bağlamında önemli derslerin çıkarıldığını dile getirdi.

Önemli gündemlerinden birinin 23. Gençlik Kültür ve Sanat Festivalinin değerlendirmesi olduğunu dile getiren MYK temsilcisi, kültür sanat çalışmalarında olumlu gelişmelerin yaşandığını dile getirdi ve ‚bu alan sadece gençliği ilgilendiren bir mesele değil, kurumun bir bütün hareket etmesi gereken bir alan. Alanlardan merkeze, kültür sanat çalışmalarında gençlik önemli bir rol oynadığıda aşikar ve diğer kurumlarımızın kültür sanat faaliyetlerine gereken önemi verecekleri bir dönem başlıyor’dedi.

MYK temsicisi gelecek dönemde de ülke kurultaylarının toplanacağı bilgisini verdi. Merkezi kongrenin iki yılda bir toplanacağını hatırlatan temsilci, ülke genelinde YDG’lilerin içinde bulunduğumuz süreci tartışmalarında fayda gördüklerini belirtti. MYK olarak biriinci toplantı sonuçlarının alanlar açısından hala bağlayıcılığını koruduğunu belirten temsilci, alanların birinci toplantı sonuçlarını tekrardan gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Bu anlamıyla Almanya Kurultayının 18 Nisan’da toplanacağının bilgisini veren temsilci detaylı bilgilerin gerek toplantı sonuçlarında ve genelge ile alanlara duyurulacağını belirtti.