Anasayfa , Avrupa , BERLİN’DE HÜKÜMETE KARŞI 11. SONBAHAR YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

BERLİN’DE HÜKÜMETE KARŞI 11. SONBAHAR YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Ohne Titel 5BERLiN-15-09-2014- Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel sonbahar yürüyüşü düzenlendi. Yerellerde “Montagsdemo” olarak bilinen, Pazartesi eylemlerini örgütleyen birliğin önderliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, her yılki gibi Alex’te düzenlendi. 13 Eylül Cumartesi günü saat 11:00’de toplanan kitle bir saatten fazla yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçti. Alex’in etrafında uzunca bir tur yapıldıktan sonra yeniden aynı yere dönülüp bitiş mitingi gerçekleştirildi.

Beklentilerin altında kitlenin katıldığı yürüyüşe çeşitli alanlardan (Almanya çapında) katılanlar, bölgeler vb, adına konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, bolca müzik dinletisi sunuldu. Konuşmalarda hükümetin politikaları eleştirildi; güncel konular üzerinde duruldu, tekelci kapitalizmin eleştirisi yapılarak kurtuluşun sosyalizmde olacağı vurgulandı.

Bitiş mitinginde ATİF temsilcisi de Almanca bir konuşma yaptı. Temsilci konuşmasında, yürüyüşe katılanları selamladıktan sonra, kısaca Rojava’daki gelişmelere değindi ve Şengal’de faşist IŞİD örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaşanan Ezidi katliamının üzerinde durdu. Temsilci “yaşanan bu katliamın esas sorumlusu Emperyalistler ve onların yerli iş birlikçi ülkeleri olan Katar, Sudi Arabistan ve Türkiye’dir. Uzun zamandır bölgede bu faşistler Kürtlere yönelik katliamlar gerçekleştirmektedirler. İlk başlarda Rojava’daki Kürtlere yönelik gerçekleştirdikleri saldırılarda, direnişçiler tarafından geri püskürtülünce, geri çekilip Şengal’deki Ezidi’lere saldırdılar. Bu saldırıda binlerce Ezidi katledildi, yaşam alanlarından sürgün edildiler. Ezidi kadınlar kaçırılarak köle gibi satılmakta, tecavüz edilmektedir. ATİF olarak sizleri Ezidi halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Açtığımız dayanışma kampanyasına katılmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. ATİF temsilcisinin konuşmasının ardından güçlü bir şekilde kitleler tarafından Almanca “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganı atıldı.

Bizim de ATİF pankartı ve bayraklarıyla katıldığımız yürüyüş olaysız bir şekilde dağıldı.

ATİF-BERLİN