Anasayfa , Avrupa , Macaristan’da polis mültecilere saldırdı

Macaristan’da polis mültecilere saldırdı

Macaristanda_polis_mültecilere_saldırdıMacaristan polisi, ülkeye girmek isteyen mültecilere biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı.

Yeni bir yaşam umuduyla Avrupa’nın çeşitli ülkelerine giden mültecilere Macaristan’da polis, Sırbistan sınırından ülkeye girmek isteyen mültecilere düşmanca saldırdı. Saldırılarda 60 kişi gözaltına alınırken mülteciler açlık grevine başladı.

Budapeşte yönetimi aldığı kararla, ülkeye göç yasalarını sertleştirmiş ve mültecilerin girişini yasaklanmıştı. Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, yeni yasalar ile polise özel yetkiler verildiğini ve askerlerin de gerekirse polislere yardım edebileceğini açıklayarak mültecilere karşı izlenilecek düşmanca tutumun ve vahşi saldırganlığın artacağını gözler önüne serdi.

Macaristan’da yeni yasaların uygulanabilmesi için sınırda atlı polisler ve 30 nöbetçi yargıç görevlendirildi. Sınırda bekleyen 200’den fazla mülteci ise yapılan saldırılara karşı açlık grevine ve oturma eylemine başladı. Mülteciler eylemlerini, Macaristan’a geçişlerine izin verilene kadar sürdüreceklerini belirttiler.

Macaristan polisi verilen özel yetkilerle beraber, Sırbistan sınırına inşa edilen telleri geçen herkesi gözaltına alabilecek.

Şu ana kadar Sırbistan sınırından Macaristan’a girmeye çalışan 60 mülteci gözaltına alındı.