Home , Haberler , Kadınlar erkek egemen siyasete boyun eğmeyecek

Kadınlar erkek egemen siyasete boyun eğmeyecek

53592
Malatya Demokratik Kadın Platformu, tarafından yapılan açıklamada ‚Kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçin‘ denildi.
 Tayyip Erdoğan ve AKP’nin kadınları hedef alan siyasetine tepki gösteren Malatya Demokratik Kadın Platformu, “Kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçin” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Demokratik Kadın Platformu Üyesi Dilber Aydın, iktidarın yaşamın her alanında tek dil, tek millet söylemleriyle tekçiliği egemen kıldığını belirterek, “İktidar tek cins hegemonyası oluşturabilmek adına kadını ısrarla eve kapatmaya, toplumsal yaşamı egemen erkek aklıyla yönetmeye çalışmaktadır. İktidarın en tepesinde de olsa kimse kadının bedenine, iradesine ortak değildir. Kadınlar sahip oldukları hakları yılların emeğiyle kazanmıştır. Haklarının gasbedilmesine, iradelerinin yok sayılmasına izin vermeyeceklerdir. Artık uyanmış olan kadını tekrar ölüm uykularına yatırmak sandığınız kadar kolay olmayacak. Kadınlar yüzyıllardır, hakları için yakılmayı bile göze alarak bir mücadele verdi ve vermeye de devam edecektir” dedi.