Home , Avrupa , Basel`de Newroz Yürüyüşü…

Basel`de Newroz Yürüyüşü…

 


SAM_0060Basel`de Newroz Yürüyüşü…

NEWROZ Umut ,Sevda , Ezilen Halkların İsyanıdır!
21 .03.2016`da, Basel Claramatte`den başlayan Newroz yürüyüşü, geniş kitle katılımı ve meşalelerle, zılgıtlarla başladı. Bütün renklerin ahengi ,coşkulu bir şekilde devam etti.. Devrimci Demokrat kurum ve kuruluşların yanında Kürt halkına karşı işlenen katliam ve baskılara karşı herkesin yerini aldığı bir coşkuyla, marktplatz kadar yürüyüş devam etti. T.Kürdistanı`ndan yurtsever yapının dışında, devrimci örgüt ve kurumların katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe, PARTİZAN`ın yanısıra ,İTİF, YDG ve Yeni Kadın olarak yürüyüşe katıldık.Toplanma yerinde yakılan Newroz ateşiyle halalar çekildi.
Devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşundan sonra yapılan konuşmalarda ,”zalim Dehaklara karşı Newroz bir başkaldırıdır. Newroz tüm ezilen halkların umut ışığı ve haksızlığa karşı isyandır. Zalim modern Dehaklar, tüm kurum ve kuruluşlarıyla asker ve polisiyle tankı ve uçağıyla Kürt halkını kıyımlara baskılara boyun eğdirmeye çalışıyor. Bunun yanında diğer halklara karşı da baskı politikalarına devam edilmektedir. Bugüne kadar yenilgiye uğrayan dehaklar bundan sonrada yenileceklerdir. Zafer Kürt halkının ve diğer halkların olacaktır. “ belirtildi.

SAM_0066
Partizan adına yapılan açıklamada da “Zulmü, haksızlığı bir kez daha ezilen halklar, uluslar, mazlumlar, haksızlığa uğrayanlar enerji ve güçlerini birleştirerek yenecekler. Faşist diktatörlük bir kez daha Kürt ülusal mücadelesine ve Kürt kimliğine karşı kapsamlı, imhaya dayanan bir meydan okuma içindedir. Kürt kimliğini, haklarını ahmakça yok sayma politikasını sürdürme peşindedir. Newroz’un modern çağda bir kez daha devrimci özü faşişt baskılara, yök saymalara, inkara karşı bir ulusal kimlik mücadelesi haline bürünmüştür. Kürt ülüşü tam hak eşitliği, ulusal özgürlük ve yök saymaya karşı mücadelesinde Newroz’u tarihsel özünü kuşanarak bir kaldıraca çevirmiştir. Newroz Ortadoğu ve ortaasya toplumlarının bilincinde yenilenme, başlangıcın ifadesidir. 21 Mart’ı dönüm noktası olarak kavrayan toplumsal bilinç hamle yapmaya, geçmişin ağır yükünden kurtulmaya da hazırdır. Tüm halkımızı Newroz’un direniş ruhuyla alanlara, Kürt ülüşünün haklarının sahiplenicisi olmaya çağırıyoruz. Zalime dur demek için Newroz Piroz Be!“ denilerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.
Newroz ateşinin yakılmasıyla tutulan halaylar, marşlar ve sloganlarla etkinlik sona erdirildi.
AHM-İsviçre