Anasayfa , Avrupa , Basel’de Devrim Şehitleri Anması yapıldı

Basel’de Devrim Şehitleri Anması yapıldı

BASEL | 11 – 02 – 2010 | Basel’de Pazar günü Kömünizm ve Devrim Şehitleri anması gerçekleştirildi. Çoşkulu geçen anmada Sinevizyon gösteriminin yanısıra, konuşmalar yapıldı ve Grup Haykırış sahne aldı.

Anma Tertip komitesinin elektronik posta yoluyla gönderdiği haberde ise etkinliğin başarılı geçtiği belirtiliyor. Açıklamanın tümü şöyle:

31 Ocak 2010 Pazar günü Havanın olumsuz şartlarına rağmen, duyarlı yürekler Proleterya Partisine  ve Devrim şehitlerine sahip çıkarak, Basel şehrin de çoşkulu bir anma gerçekleştirdiler.

Kızıl Bayraklar eşliginde etkinliğe katılanlar  Partizan Çoşkusuyla selamlanarak başlanıldı. Yitirdiklerimiz için yapılan Saygı duruşunun  ardından Umuda Harç olanlara atfen hazırlanan Sinevizyon gösterimi heycan ve çoşku yaratarak, sloganlarla bitirildi. Programa ara verilerek ikinci bölüme geçildi. Bu bölümde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gercekleştirildi. Konuşmasında, özellikle 38 yıllık umuda yürüÿenlere, ve bu ugurda canlarını feda edenler için anıları önünde bir kez daha saygıyla andıklarını ve faşizmin döktügü kanda boğacaklarını ifade etmesiyle,  kitlenin çoşkulu bir şekilde Yaşasın Partimiz TKP/ML sloganlarıyla temsilcinin konuşmayı tamamlamasının ardından, TIKP Isvicre Taraftarlari nin göndermiş oldukları mesaji okunarak, Yaşasın devrimci dayanışma sloganlarıyla destek verildi. Çeşitli Devrimci ve Demokrat kurumların etkinlik duyuruları yapılarak,   Devrimci mücadele içinde devrimci sanatın önemine dikkat çekilerek ve Partizan kitlesinin gönlünde taht kuran, devrimci sanatı eylem sanatı haline getiren, Grup Haykırış sahne almasıyla salondaki çoşku iki katına çıkmıştı. Söyledikleri marşları, türküleri ve halaylarıyla kitleyi çoşturan Grup Haykırış yaptığı  güzel bir sunumuyla sahneden alkışlar eşliginden ayrıldı.

Gece tertip komitesi olarak, Diyoruz ki;

Sert ve acımasız olan sınıf mücadelesinin, ağır fırtınasının aramızdan alıp götürdüklerinin ardından, yüreğimizde, belleğimizde ve sözcüklerimizde acıyı ve umudu birlikte yedirip, mücadelemizin sarsılmaz gücü ve yaşamın çekicinin sert darbeleriyle, tarihin orta sayfalarına şehitlerimizin isimlerini kazıyoruz bir kez daha ve ant olsun ki anılarını mücadelemizde yaşatacagız.

Komüniz ve Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!