Anasayfa , Haberler , Ayşegül Terzi davasında, Ahmet Çakıroğlu’na indirimsiz 3 yıl 10 ay hapis

Ayşegül Terzi davasında, Ahmet Çakıroğlu’na indirimsiz 3 yıl 10 ay hapis

Türkiye|07.09.2017|Hemşire Ayşegül Terzi’yi şort giydiği gerekçesiyle darp eden Abdullah Çakıroğlu isimli saldırganın yargılandığı dava bugün (7 Eylül) Kartal Adliyesi’nde görüldü.

Çakıroğlu’na 3 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Ayşegül Terzi davasının 6. duruşması bugün Kartal Adliyesi’nde görüldü. Duruşmada avukatlar, Ayşegül Terzi için verilen adli tıp raporuna gerçeği yansıtmaması sebebi ile itiraz etti.

Ayşegül Terzi’ye verilen adli tıp raporu ile durum olduğundan hafif gösterilerek sanık Abdullah Çakıroğlu’nun cezasının hafifletilmek istendiğini vurgulayan avukatlar, sanığın halkı kin ve nefrete çağırdığını söyledi.

Çakıroğlu, Ayşegül Terzi için daha önceki savunmasında, “Oluruna göre giyinmemiştir, İslam’da açık giyinen kadın kırbaçlanır, bunların hepsinin başını koparacaksın” demişti.

“Oturuşu müstehcen”

Duruşmada Çakıroğlu’nun avukatı kadınlara saldırmaktan geri durmadı ve Ayşegül Terzi’nin oturuşunun müstehcen olduğunu söyleyerek kadınlara yönelik saldırıların STK’ler yüzünden gerçekleştiğini söyledi.

Sanık vekili kadın düşmanı söylemlere devam ederek, “Bayram günü müstehcen oturmak genel ahlaka aykırıdır” dedi.

Erkek bakış açısı ile savunma

Ayşegül Terzi’nin avukatları ise “Bir erkek bakış açısını, erkek avukattan savunma olarak gördük. Müvekkilimizin giyimi haksız bir eylem değildir. Haksız tahrik indirimi uygulanamaz” diyerek savunma yaptı.

Çakıroğlu, “Tahrik oldum, burası bir İslam ülkesi” diyerek kendini savundu.

İndirimsiz hapis cezası

Duruşmaya karar için ara verilmesinin ardından Ayşegül Terzi’ye saldıran Çakıroğlu’na 3 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Cezada indirim yapılmadı.

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan kadınlar, “Ceza bizim açımızdan önemli bir nitelik taşımaktadır” dedi.