Anasayfa , Avrupa , Avusturya’da İşgal Protestoları Devam Ediyor

Avusturya’da İşgal Protestoları Devam Ediyor

Haber Merkezi| 13.10.19 | Avusturya’da Kemalist Faşist Türk Devleti’nin Erdoğan öncülüğündeki Rojava’ya dönük Kürt ulusunun kazanımlarına karşı gerçekleştirdiği işgal saldırılarına karşı, binler meydanlara çıkmaya devam ediyor.

VİYANA
Türk devleti’nin işgal saldırılarına karşı Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan Türkiyeli, Kürdistanlı ve farklı uluslardan insanları harekete geçirdi. Westbahnhof garı önünde bir araya gelen kalabalık bir kitle düzenledikleri yürüyüş ve mitingle Türk Devleti’nin saldırılarını kınadılar. Avusturyalı siyasetçiler de mitinge katılarak Rojava halkının verdiği direnişe destek verdiler. Mitingde Yeşiller Milletvekili Michel Reimon, Avrupa Parlamentosu vekili Andreas Schieder, Avusturya Lisa Kadın Derneği Temsilcisi Mary Kreutzer, Asyl in Not temsilcisi Michael Genner, Goran Avusturya Temsilcisi Bana Said ve Avusturya Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) temsilcisi Türk Devleti’nin saldırılarını sert sözlerle kınayan konuşmalar yaptılar. Kurumlar kendi flama ve bayraklarını taşırken, YPG ve YPJ bayrakları taşıyan kitle daha sonra Avusturya Parlamentosu’na doğru yürüyüşe geçti. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte kitle sık sık ”Yaşasın Rojava direnişi”, ”Kahrolsun Erdoğan faşizmi”, ”Katil Erdoğan” ve “Biji YPG ,YPJ, HPG” sloganlarını attı. Yürüyüşün ardından Avusturya Ulusal Parlamentosu önünde kısa bir miting düzenlendi.

LİNZ
Avusturya’nın Linz bölgesinde ve çevresinde yaşayan Türkiyeliler, Kürdistanlılar ve farklı uluslardan demokratik kitleler, Türk Devleti’nin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Yukarı Avusturya Demokratik Güçbirliği’nin örgütlediği eyleme ADHF, ATIGF, ATİK ve Avusturyalı kurumlar destek verdi. Sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Türk Askeri Kürdistan’dan Defol” ve “Biji Berxwedane Rojawa” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, “Tüm dünya maalesef açıklamalardan başka bir şey yapmıyor. Kürtler canı pahasına direniyor ve savaşıyorlar. Bugün Kürt düşmanlığı uğruna Erdoğan ve katil ordusunun Kürtleri yok etmesine izin vermemeliyiz. Avrupa’da her yerde hazır olmalıyız, sesimizi demokratik haklarımızı kullanarak duyurmalı ve her yerde alanlarda olmalıyız” denildi. Eylem Almanca bildirilerin dağıtılmasının ardından sona erdi.

INNSBRUCK
Avusturya’nın Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck’ta Türkiyeli, Kürdistanlı ve farklı uluslardan demokratik kitleler Innsbruck Demokratik Güçbirliği öncülüğünde Türk devletinin Rojava işgalini kınamak ve Rojava direnişini desteklemek için yürüyüş gerçekleştirildi. Yaklaşık üç bin kişinin bir araya geldiği eylemde, Avrupalı ve Türkiyeli kurumlar, (Matias B. Lauer Platform Bleiberecht, Antifa İnnsbruck, Alternative Linke, ATİK Tirol Komitesi (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfedarasyonu), Prof. Oberkofler Gerhard ve Innsbruck Demokratik Kürt Toplum Merkezi birer konuşma yaptı. Prof. Oberkofler Gerhard yaptığı konuşmada, bir Avusturyalı olarak Almanya ve Avusturya’nın Türkiye’ye silah satışından utanç duyduğunu belirtti. Innsbruck DKTM adına konuşan Azam Amed ise, Kürtlerin birlikte hareket etmesi durumunda hiçbir gücün onları yenemeyeceğini ve her türlü zorlukları aşacaklarını vurguladı. Güçbirliği adına yapılan açıklamada işgale karşı eylemlerin süreklileşmesi ve kitlelerin duyarlılığının devamı istendi.

BREGENZ
Vorarlberg eyaletinin başkenti olan Bregenz şehrinde biri Cumartesi diğeri de Pazar olmak üzere iki yürüyüş düzenlendi. Kitlelerin yoğun ilgi gösterdiği iki yürüyüşe de ATİK’e bağlı TOHUM Gençlik ve Kültür Merkezi olarak katılım sağlandı. Cumartesi günü bir araya gelen 300 kişilik kitle yürüyüşe geçerek işgale karşı sloganlarla coşkulu bir şekilde eylemi gerçekleştirdi. Faşist diktatörlüğün saldırıları Pazar günü gerçekleşen diğer bir eylemle de kınandı. İşgale karşı coşkulu sloganların atıldığı eylemde ATİK’in bildirisi okundu. Coşkulu geçen eyleme yine 300’ün üzerinde kitle katılım sağladı.