Home , Haberler , Rotterdam’da Polis Şiddetine Karşı Protesto

Rotterdam’da Polis Şiddetine Karşı Protesto

ROTTERDAM|04.11.2021| Hollanda’da son haftalarda Rotterdam şehrinde konut sorununa karşı gerçekleştirilen eylemde polisin eylemcilere yönelik saldırıları tartışılıyor. 17 ekim tarihinde düzenlenen yürüyüşte polisin bir grup antifaşiste karşı, ablukaya aldıktan sonra uyguladığı yoğun şiddet büyük tepkilere yol açtı. Polis şiddeti gündemi belediye ve parlamentoya da taşındı. 3 kasım tarihinde de Rotterdam belediyesi önünde çeşitli örgütlerin düzenlediği bir eylem gerçekleştirildi.

Eylemde konut sorununa karşı oluşturulan ‚Konut Protestosu‘ platformu konuşma yaptı. Polis şiddetini kınayan ve belediyeyi bu konuda harekete geçmeye çağıran platform sözcüsü polis saldırısının sorumlularının açığa çıkarılmasını talep etti. Kendini antikapitalist nitelendiren ve parlamentoda 1 milletvekili olan BIJ1 partisi adına yapılan konuşmada ise „Polis sermayeyi koruyor ve hiçbir zaman yoksulların dostu olmadı“ denildi.

Birçok konuşmanın yapıldığı eylemde ‚Polis şiddeti = terörizm‘ dövizi dikkat çekti. „Kar için değil, insan için konutlar‘, ‚Eylem hakkın için mücadele et‘ ve ‚Dayanışma zamanı‘ gibi çeşitli sloganların atıldığı eylem, ertesi gün belediye önünde tekrar gerçekleştirilecek olan eyleme yapılan çağrı ile sonlandırıldı.