Home , Avrupa , Avusturya’da Ev Kira Fiyatları Arttı

Avusturya’da Ev Kira Fiyatları Arttı

AVUSTURYA|11.02.2022| Avusturya’nın şehirlerindeki kiralar 2021’de keskin bir şekilde arttı, immowelt.at portalına göre, özellikle ülkenin güneyinde, talep edilen fiyatlar önceki yıla göre önemli ölçüde yüksekti.

Viyana – Şehirde kiralık daire arayan herkes ceplerini daha da derinlere inmek zorunda. 2021’de, talep fiyatları bazı durumlarda bir önceki yıla kıyasla- özellikle güney Avusturya’da – büyük ölçüde arttı. On iki şehirde arayıcı portal immowelt.at tarafından yapılan bir veri analizine göre, reklamı yapılan toplam kiraların medyan değeri değişmeden sadece Viyana’da metrekare başına 14 Euro ve Graz’da 11.30 Euro olarak kaldı.

Villach ve Klagenfurt’ta Artış

Halihazırda yüksek fiyatlı Innsbruck, Salzburg ve Dornbirn şehirlerinde, ivme gözle görülür şekilde zayıfladı – emlak portalının belirttiği gibi, daha önce kiracılar için uygun olan Wels ve Eisenstadt gibi yerlerde, yakalama etkileri vardı.

Bir önceki yıl Villach’ta sunulan kiralık dairelerin fiyatları yüzde 17 artarak on iki avroya, Klagenfurt (artı yüzde 13 ile 11,20 avroya) ve Wels’te (artı yüzde on artarak 10,90 avroya) yükseldi. Wels’e ek olarak, Linz, metrekare başına 11,40 Euro’luk (artı yüzde bir) toplam kira (işletme maliyetleri dahil net kira) ile yeni kiralamalar için daha uygun fiyatlı alanlardan biriydi.

Salzburg’da apartman arayanlar, metrekare başına 16 avro (artı yüzde iki) ve genel olarak Batı Avusturya’da masaya önemli ölçüde daha fazlasını koymak zorunda kaldı. Innsbruck’taki kiralama teklifleri 18,10 EUR (artı yüzde iki) ile açık ara en yüksek olanıydı. Ancak Dornbirn, Avusturya’daki diğer fiyatlardan 15,80 EUR (yüzde iki artış) ile belirgin şekilde daha yüksekti, Bregenz de 14,70 EUR (yüzde dört artış) ile.

Viyana üst orta sahada

Bir şehir karşılaştırmasında, Viyana’nın kiraları üst orta sahada. Çok sayıda sübvansiyonlu konut ve nispeten düşük gösterge kira, federal sermayedeki fiyat artışını sınırlandırıyor. Ancak, ilkbaharda gösterge kiralarda yüzde altı civarında güçlü bir artış ufukta görünüyor. Avusturya’nın en büyük ikinci şehri olan Graz, Viyana’ya ek olarak, kira artışını dengelemek için belediye konutlarına ve karşılaştırmalı kiralara da güveniyor.

On iki şehirdeki kiralama fiyatlarının hesaplanması için veri temeli, immowelt.at‚te ilan edilen tekliflerdir. Avusturya’nın eyalet başkentlerinde ve en büyük şehirlerindeki 40 ile 120 metrekare arasındaki dairelerin ilan edilen kiraları incelendi. Edinilen bilgilere göre sadece artan talep görenler dikkate alındı. Fiyatlar, 2020 ve 2021’de sunulan dairelerin mediyanını yansıtmaktadır. Medyan, istenen fiyatların orta değeridir. Belirtilen kira fiyatları, yeni kiralamalar için toplam kiralardır.