Anasayfa , Haberler , MİTİNGE ÇAĞRI: “Münih Komünistler Davasıyla Dayanışmayı Büyütelim!”

MİTİNGE ÇAĞRI: “Münih Komünistler Davasıyla Dayanışmayı Büyütelim!”

MÜNİH |24.01.2017| Kundgebung München Flayr-2Münih’te 17 Haziran 2016 tarihinde başlayan ve bugüne kadar 35 celsenin görüldüğü, Münih Komünistler Davasında yargılanan politik tutsakları sahiplenmek için 27 Ocak 2017 tarihinde mahkeme önünde düzenleyeceğimiz mitinge tüm duyarlı insanları katılmaya çağırıyoruz. 
Avrupa’da uzun zamandır yaşayan ve birçoğunun Türkiye’de uzun süre cezaevi yatmış, birçok ölüm orucu ve açlık grevlerine katılmış ve yoğun işkenceler gördüğü 10 politik insanın yargılandığı davada Alman devletiyle Türk devletinin ortak bir operasyonu olduğu mahkeme duruşmalarında ve parlamentoya milletvekilleri tarafından sunulan soru önergelerinde ispatlanmıştır. 
Alman devletinin uzun yıllardır çıkardığı ve sürekli devrimcilerin, komünistlerin yargılanması için kullandığı ceza yasasının 129. maddesinin a ve b bendine dayanarak sürdürdüğü bu dava, Federal Adalet Bakanlığının emriyle başlatılan takibatın sonucunda Avrupa çapında 15 Nisan 2015 tarihinde yapılan operasyonlarla tutuklanan bu insanlar süreç zarfında Almanya’ya iade edilmiş ve 17 Haziran 2016 tarihinde başlatılan davayla yargılanmaya başlanmıştır.
Almanya ceza yasasının 129. paragrafının a/b bendine dayandırılan ve “yabancı bir terör örgütü” yani TKP/ML’nin üye ve yönetici olmakla suçlanan ve içerisinde ATİK yöneticilerinin de olduğu 10 devrimciye yönelik sürdürülen bu yargılama tamamen Alman devletinin anti-komünist tutumundan dolayıdır. Bundan dolayı, devrimcileri, komünistleri bu davalarda sahiplenmek, onların yanında olmak önemli bir görevdir. Bugüne kadar tüm demokratik kamuoyu bu sahiplenmeyi göstermiş ve bundan sonra da göstereceğine inancımız tamdır. 
Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi olarak; 27 Ocak 2017 tarihinde düzenlediğimiz mahkeme önündeki mitinge tüm duyarlı insanları katılmaya ve politik tutsakları sahiplenmeye çağırıyoruz!
Tarih: 27 Ocak 2017
Saat: 11.00
Yer: OLG Münih (Nymphenburger Str. 16)
Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi