Anasayfa , Haberler , Demirtaş: AKP-Saray cuntasını durduracağız

Demirtaş: AKP-Saray cuntasını durduracağız

imagesANKARA- 28-07-2015- HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin savaş planlarına karşı bütün topluma çağrı yaptı. “Anneler babalar bilmelidir evlatlarını saray savunması için ölüme gönderiyorlar” dedi. HDP’nin tüm Türkiye ezilenlerinin özeti olduğunu belirten Demirtaş, tüm halklara barış ve kardeşlik için mücadele çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

-Bize ‘terörist’ diye seslenenler bizzat bu ülkeyi ateşe atmışlardır.

-PKK ile barış yapmış bir Türkiye, PKK silahlı tehdidinden çıkmış bir Türkiye nasıl nefes alırdı bir düşünün. Bunlar ahlakende doğru, toplumsal olarak da yapılabilirlerdi. Yapmadılar, çünkü ‘400 vekile ihtiyacımız var’ diyorlardı. ‘Verin huzur içinde yaşayın’ diyorlardı.

-Biz barajı aştığımızda nasıl çılgınlıklarla karşılaşacağımızı biliyorduk. Diyarbakır, Adana, Mersin saldırıları, Diyadin saldırıları bunların hepsi çılgınlıkların başlangıcı.

HDP’DEN ANNE-BABALARA ÇAĞRI

-Evladı askerde olan, polis anneleri… Bunların hepsi bizim de evlatlarımız. Anneler babalar bilmelidir bu evlatları vatan savunması için ölüme göndermiyorlar, saray savunması için gönderiyorlar. Vatanımız ortak vatansa, hep beraber el ele savunalım. Bunu 1071’de de yaptık, sonrada şimdi yine yapalım. Ama kimse şimdi bir partinin çıkarı, hele hele bir kişinin çıkarı için savaşmamızı istemesin. Sizler de ana babasınız, onları bir sarayın çıkarına kurban etmeyelim. Ortada bir vatan sorunu yok, ortada bir sarayın savunulması sorunu var.

SURUÇ, SAVAŞIN STARTIDIR

-Cenazeler maalesef geliyor, dağdan, kasabadan geliyor, camiden, cemevinden kalkıyor. Oyun öylesine kurulmuş ki, PKK’liler ölecek, askerler ölecek ve bütün bunların sorumlusu HDP’de olacak. Tüm bunlar kurdukları kirli örgütün, gladyonun yaptığı şey. Bu devleti de kullanıyor, kendi özel örgütü var, bütçesi, parası var. Örtülü örgütü de var. İstihbarat doğrudan kendisine akıyor, özel bilgiler ona akıyor, ona bağlı özel yargı, medya, kirli savaş, sosyal medya trolleri var. Bunların hepsini devreye sokuyor. Gençliğe, sendikalara baskınlar, HDP’ye komplo. Bunun startı Suruç’ta verildi. Suruç katliamını yapan özel gladyo örgütüdür. IŞİD’in içerisine önceden sokulmuş ya da hizmet eden bir zavallı, Türkiye’nin 31 gencini katletti.

‘SİZİ PARAMPARÇA EDERİZ’ DEDİLER, KORKMUYORUZ’

-Suruç’taki saldırı ile 4 mesaj verildi. Birinci mesaj gençlereydi. ‘Rojava Devrimi ile Kobane ile HDP etrafından kenetlenirseniz ‘sizi paramparça ederiz’ dedile. Türkiye toplumuna seslenildi: ‘HDP ile devam ederseniz paramparça ederiz’. HDP’ye seslenildi, ‘böyle devam ederseniz sizi paramparça ederiz’ Kendilerini IŞİD mağduru haline getirdiler. IŞİD mağduru oldu ya ama kendisi tek bir aileyi arayıp başsağlığı dilemedi.

-Tezgah çok açık, Türkiye toplumu bu açık tablo karşısında tavır koyamazsa, sesini barıştan yana yükseltme cesaretini gösteremezse bu kirli tezgah sürecek. Ama hep birlikte ‘biz sana savaş yaptırmayacağız’ dersek, ‘derhal iki taraflı ateşkes yapılsın, biz evlatlarımızı yerde bulmadık, sizin saray saltanatınız için doğurmadık dersek’ değişir. Onların derdi oydur oy. Oylarının düştüğünü görürlerse, değişirler.

CEMEVİNE BİLE SALDIRDILAR!

-HDP bu ülke için büyük bir şanstır, Ortadoğu’daki barış için büyük bir şanstır. Bize saldıranlara bir bakın. Bütün gerçekleri daha iyi göreceksiniz. Demokrasiden söz edenlere, ileri demokrasi diyenlere bir bakın. Gazi Cemevi’nde bir genç kadının cenazesi kaldırılmadı. İbadethaneyi adeta ayaklar altına alırcasına insanlara saldırıldı. 13 cenaze Habur Sınır Kapısı’ndan alınmıyor. Kobane’de onuruyla direnmiş, o sizin tecavüz çetelerine karşı savaşan gençlerin cenazeleri. Urfa’da 60 kişi gözaltına alındı. Bir genç açık araziye götürülmüş, boğazına torba geçirmişler ve ‘Biz IŞİD’iz demişler’, mezar kazdırmışlar. Bunlar 90’larda değil, geçen hafta yaşandı. AKP iktidarı döneminde, ileri demokrasi safsatasında.

-Biz el ele vermezsek, bir gün asker, bir gün gerilla bir gün kadınların cenazelerini kaldıracağız. Omuzlarımızda cenazelerin ağırlığı, onlar saltanatlarını sürdürecek.

‘NE OLURSA OLSUN BARIŞ DİLİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

-Aklın yolu birdir. Eğer biz halkımıza barış sözü verdiysek, bunun gereğini yerine getireceğiz. Vicdanlarımız, halk, siyasi ahlakımız bize bunu emrediyor. Ne olursa olsun barış dilinden taviz vermeyeceğiz. Kışkırtacaklar, tahrik edecekler ama asla taviz vermeyeceğiz.

-Partileri halk açar halk kapatır. 80 milletvekili arkadaşımla birlikte yarın dokunulmazlığımızın kaldırılması için dilekçe vereceğiz. Korkmuyoruz. Siz var mısınız? Bizim korkulacak, çekinecek bir şeyimiz yok, neysek ortadayız. Haydi hep birlikte 550 milletvekilinin dokunulmazlığını kaldıralım. Biz halkımıza umut bağladık, bel bağladık, bugünlere böyle geldik, böyle de direneceğiz. Biz sana bu ülkede savaş yaptırmayacağız. Azrail’in can dağıttığını nereden gördük.

-Barış mı istiyorsunuz, bir günlük iş, tecrit altında tuttuğunuz Sayın Öcalan silahsızlanma çağrısı yapacaktı. Niye her gün savaş uçağı kaldırıyorsunuz. Bir talimatınızla onlarca savaş uçağı kalkıyor da neden İmralı kosteri kalkmıyor. Barış oradadır. Biz Türkiye toplumundan yüzde 13.1 oranında barış oyu aldık. Vicdanlarımız ve halk bize bunu emrediyor. Bunların tezgahlarına ve çirkin dillerine teslim olmayacağız.

-Zorlu bir süreç bizi bekliyor. Biz görev insanıyız, dava insanlarıyız. Eğer inançlarımız, değerlerimiz doğrultusunda birbirimize kenetlenerek, sokaktan, tarladan, fabrikadan birbirimize inanarak barış için mücadele edersek değişeceğiz. Asla gözlerimizde tereddüt görmeyecekler. Değil diz çökmek, göz kırptığımızı dahi görmeyecekler. Aramızda, Ermeniler, Süryaniler, Araplar, Türkler, Kürtler, kadınlar, gençler, akademisyenler var. Türkiye toplumu neyse bizi o oluşturuyor. Bedeli neyse biz ödeyeceğiz, halkımıza bedel ödetilmesine izin vermeyeceğiz.

‘DİK DURACAĞIZ. TÜRKİYE’Yİ CUNTADAN KURTARACAĞIZ’

-Bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok. Çalmadık çırpmadık, neysek oyuz. Yargı senin emrinde. 550 milletvekilinin dokunulmazlığını kaldıralım. Bizler evet oyu vereceğiz. Sizden korkan sizin gibi olsun. Bizim bir Allah’ımız var bir de halkımız var. Bu savaşı durduracağız. Sana bu ülkede savaş yaptırmayacağız. Biz dava insanlarıyız. Birlikte bir birimize inanarak barış için hareket edersek bu politikaları durduracağız. Asla gözlerimizde korku görmeyecekler. Önümüzdeki süreç net olma sürecidir. Bu parlamento grubu Türkiye’nin vicdanını temsil ediyor. Biz ne dağdakinin ne askerdekinin öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Onlar bedel ödemesin. Biz bedel ödemek için halkımızdan yetki aldık. Ne bedel ödenecekse biz hazırız. Ama bizimle mücadele edenlerle bize düşmanlık yapanlar da en az bizim kadar cesur olmalılar yoksa yenilecekler. Türkiye’nin barış geleceği, özgür yarınları kazanacak. Moralimizi bozmaya çalışacaklar dik duracağız. Biz Türkiye’yi AKP cuntasından kurtaracağız. Biz bu ülkeyi darbe anayasasından kurtaracağız.”
-Türkiye’nin barış mücadelesi, özgür yarınları kazanacak. Yeter ki nasıl bir duyu ile HDP etrafında birleştiğimizi unutmayalım. Dik duracağız. Türkiye’yi AKP cuntasından, Saray cuntasından kurtaracağız. Onları durduracağız.

-Türkiye’nin barış mücadelesi, özgür yarınları kazanacak. Yeter ki nasıl bir duyu ile HDP etrafında birleştiğimizi unutmayalım. Dik duracağız. Türkiye’yi AKP cuntasından, Saray cuntasından kurtaracağız. Onları durduracağız.

Demirtaş, yarın parlamentoda olağanüstü toplantı yapılacağını hatırlatarak, bu görüşlerini ve duruşlarını oradada göstereceklerini belirtti, “Bizden hesap sormaya gelecekler ama hesap verecekler” dedi