Anasayfa , Avrupa , Avusturya devleti, Mustafa Erdem Şenol’u Türkiye’ye iade etmeye hazırlanıyor!

Avusturya devleti, Mustafa Erdem Şenol’u Türkiye’ye iade etmeye hazırlanıyor!

AVUSTURYA|25.11.2020|Türkiyede Öğretmen olarak yaşamını sürdüren Mustafa Erdem Şenol, siyasi düşüncesi, etnik kimliği, Türkiyede uygulanan mevcut politikalara karşı muhalif duruş ve siyasi düşüncelerinden kaynaklı, ayrıca; Gezi eylemlerine katıldığından dolayı Türkiyede hakkında 37 yıla kadar açılan yargılama davaları mevcuttur. Açılan bu davalar nedeniyle, bundan yaklaşık dörtbuçuk yıl önce Türkiyeden çıkarak, Avusturyaya iltica etmek zorunda kalmıştır.


Avusturyanın Tirol bölgesinde ikamet eden Mustafa Erdem Şenol, 22 kasım Pazar günü kimlik kontrölü gerekçes ile kısa süreli göz altına alınıp tekrar serbest bırakılır. Ancak, 23 kasım Pazartesi günü tekrar kaldığı evinde alınıp polis karakoluna götürülür. Hemen peşinde, hukuksuz bir şekilde Türkiyeye iade etmek üzre, Viyanada bulunan ‘’Geri gönderme Merkezi’’ yurtdışı etme merkezine gönderilir.


Bu haberin kamuoyuna yansımasından sonra, Yeni Kadın’ında bileşeni olduğu, AKD’nin (Avustuya Kadın Dayanışması) çağrısı ile bugün Saat 18:00’de Roßauerlände’de ‘’Geri gönderme Merkezi’’ önünde Sınırdışı etmek İşkencedir/ölümdür diye bir miting gerçekleştirildi. Yarın geri gönderilmesi muhtemel olan Mustafa Erdem Şenol için, biz kadın kurumları olarak, Avusturya hükümetine Mustafa Şenol şahsında bütün sınırdışı olaylarının durdurulmasını talep etmek için; Sokkaklardayız, Susmuyoruz, Korkmuyoruz diyerek, Mustafa Erdem Şenol’un serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Avusturya Yeni Kadın