Home , Avrupa , Avustruya'da Devrimci 1 Mayıs

Avustruya'da Devrimci 1 Mayıs

1mayis2009avusturyaAVUSTURYA | 04 – 05 – 2009 | Avusturyanın Viyana, Linz, Innsbruck ve Vorarlberg şehirlerinde 1 Mayıs anlamına uygun kutlandı. Devrimci Bloğun ayrı yürüdüğü, Türkiyeli Demokratik ve Devrimci kurumların da yer aldığı yürüyüşler sonrasında kültürel etkinlikler gerçekleşti. Özellikle Viyana ve İnnsbruck’ta ATİK kortejlerine katılım ve ilgi yoğundu. 

Viyana

Viyanada yoğun katılımın olduğu ve kitlelerin ilgi duyduğu 1 Mayıs kutlamasına ATİGF ‚in yanısıra Partizan gibi Devrimci örgütlerini kortejleri bulunuyordu. Kortejlerin yaklaşık 400 kişinin katılmasıyla kitlesel olması insanlarda yaratılan güveni göstermekteydi. Görsel olarak ATİGF korteji ilgi topladı. Kültürel etkinliğe de ATİGF Halk oyunları, Müzik ve konuşmalarla katılarak, büyük oranda örgütleyicisi oldu, olumlu bir etkinlik gerçekleştirildi. ATİGF bu yıl ki 1 Mayıs’ın önemli imzacılarından biri oldu.

Linz

Kitlesel katılım sağlanan 1 Mayıs’a Linz’te polis saldırarak biber gazı kullandı. Yürüyüş bu anlamıyla gerçekleşemedi ve miting şeklinde bitirildi. 30 Nisan’da Neo-Nazilerin yürüyüşüne karşı anti-Emperyalist Bloğun da yürüyüş yapmış olması polisin saldırısının asıl nedeniydi.

1mayis2009avusturya21 Mayıs yürüyüşünde Otonomcu grubun polis tarafından ablukaya alınmasına karşı cıkıldı. Yapılan müzakerelerin sonuç vermemesiyle birlikte, polis kitleye biber gazı ve şiddet kullanarak dağıtmak istedi. Devrimcilerin buna karşılık vermesiyle catışma yaşandı. Bu catışmalarda bir cok insan yaralandı. Sonrasında 20 kurumun imzası olan bir açıklama yayımlandı.

İnnsbruck

İnnsbruck’ta da 1 Mayıs’ta bir yürüyüşle gercekleştirildi. Yaklaşık 1100 kişinin katıldığı kutlamalarda ATİGF ve Partizan korteji 250 kişinin katılımıyla hem kitlesel hemde görsel olması dikkat çekti. Günün anlamına ve krize yönelik yapılan konuşmalardan sonra kısa bir kültürel etkinlik yapılarak 1 Mayıs kutlaması sonlandırıldı.

Vorarlberg

Vorarlberg alanında da 1 Mayıs kutlaması ise ATİGF ve Partizan ve Kürt Halk evinin katılıyla gerçekleşti. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte demokrat-devrimci kurumların ve başka göçmen örgütlerin olmamasından dolayı 1 Mayis kutlamaları bu 3 kurum tarafından örgütlendiği bildirildi.