Home , Avrupa , Avukat Manfred Hörner ile Nürnberg’de Mülteci Sorunları Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi

Avukat Manfred Hörner ile Nürnberg’de Mülteci Sorunları Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi

NÜRNBERG|10.11.2023| Mülteci sorunu Almanya’nın güncel sorunu olmaya devam ediyor. Bu sorunu ırkçılık temelinde ele alıp Almanya genelinde oylarını artırarak ikinci parti konumuna yükselen bir AFD gerçekliği karşımızda duruyor.

Mülteci karşıtı politika üreten bu ırkçı parti oylarını yükseltiyorsa göçmen kökenli derneklerde doğru bir yönelimle mültecileri örgütleyip ırkçılığa ve anti-demokratik uygulamalara karşı gücünü çoğaltabilir.

Bu mantıkla hareket eden Nürnberg Dialog der Kulturen (Kültürler Arası Diyalog) Derneği mülteci sorunuyla ilgilenmeye başladı.

Birkaç kişiyle başlayan faaliyet kar topu misali hızlıca büyüyüp kitlesel bir duruma geldi.

Tüm bu faaliyetlerin sonunda yapılan halk pikniğinde gelen talepler doğrultusunda Mülteci Komitesi kurulması kararlaştırıldı. Dernek Yönetim Kurulu bu kararı somutlayarak büyük çoğunluğu mültecilerden oluşan bir Mülteci Komitesi kurdu.

Mülteci Komitesi yaptığı toplantıda içinde en az bir avukatında olduğu bir hukuk ekibi bir de tercüman ekibi oluşturma kararı aldı.

Kamplarda ve Heimlerde yaşanan problemler, birebir insanların yaşadığı sorunlar, dil sorunu, iş sorunu, sağlıklı barınma sorunları, oturum izni sorunları, kültürel sorunlar gibi bir dizi sorun komitenin önünde duruyor.

Mülteci Komitesi aldığı bir kararla, uzun yıllar Nürnberg’de avukatlık yapan Manfred Hörner ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Mülteci yasalarını ayrıntılı bir şekilde anlatan Hörner daha sonra katılımcıların sorduğu sorulara cevap verdi. Etkinlik yaklaşık olarak iki saat sürdü.