Home , Avrupa , ATİK : Katliamlara Karşı Dur, Cizre ve Sur Direnişini Sahiplen!

ATİK : Katliamlara Karşı Dur, Cizre ve Sur Direnişini Sahiplen!

 

ATİK Logo

Katliamlara Karşı Dur, Cizre ve Sur Direnişini Sahiplen!

Cizre ve Sur’da zulmün bini bir para. Türk devleti hendek ve barikatlar karşısında çaresizleşirken, bildiği en iyi yolu uyguluyor: Katletmek, imha etmek, çocuk kadın demeksizin tankını tüfeğini kullanmak. Zulmün pespayeliği, rezilliği, kural tanımazlığı karşısında haysiyetin, onurun, haklılığın silahı Sur’da Cizre’de parıldıyor. Kürt halkı yediden yetmişe dişle tırnakla, taşla silahla, beden ile barikatla direniyor. Hendeğin arkasında, barikatın önünde, evlerin çatısında, yaralı halde revire dönen bodrumlarda soluk almaksızın direniyor. Bütün benliği ile ruhu ile geleceğe devredilecek zafer aşkıyla direniyor.

Türk devleti tankıyla çaresiz, topuyla çaresiz ve zulmüyle çaresiz. Revire ve morga dönen bodrumlara göndermediği ambulansıyla çaresiz. Yakarak, kurşunlayarak katletmesiyle çaresiz. Tek tek hedef alarak yapılan katliamlarıyla çaresiz. Yetmedi şimdi toplu halde gerçekleştirdiği kıyımlarıyla çaresiz.

Cizre ve Sur direniyor. İnanç ve kararlılık topu haline gelerek direniyor. Türk devleti kıramadığı direnişi şimdi onlarca insanı yakarak ve topluca katlederek kırmaya çalışıyor. Cizre’de onlarca yaralı günlerdir tedavi koşullarından mahrum bırakıldı önce. Yetmedi direniş evleri yakıldı, halk katledildi. Şimdi ağır silahlarla yine direniş evleri bombalanarak katlediliyor.

Bu bir halkın ulusal haysiyetini ve onurunu koruma direnişidir. Direnişin hangi biçimi olursa olsun haklı ve meşrudur. Cizre ve Sur bu haklılıkla kavgasını sürdürebiliyor. Bu onurlu direnişin yanındayız. Destekçisiyiz. Sahiplenicisiyiz. Toptan imhayı hedefleyen katliamlara karşı, faşizmin inkar ve yok sayma politikasına karşı, zulmün hükmetmesine karşı Sur ile Cizre ile dayanışmak tarihsel bir sorumluluktur.

Cizre ve Sur için sokağa eyleme ve dayanışmaya çağırıyoruz tüm kurumlarımızı, demokratları ve tüm ezilenleri. Sur ve Cizre onurumuzdur şiarıyla eyleme, dayanışmaya ve direnişi sahiplenmeye davet ediyoruz. Faşist diktatörlük mutlaka kaybedecek Kürt ulusunun direnişi ve mücadelesi kazanacak.

 

                                                              ATİK GENEL KONSEYİ