Anasayfa , Haberler , Yeni Kadın: „Rosa`lardan Sakine`lere, Özgürlük Kadınların Örgütlü Mücadelesi İle Gerçekleşecek“

Yeni Kadın: „Rosa`lardan Sakine`lere, Özgürlük Kadınların Örgütlü Mücadelesi İle Gerçekleşecek“

ATİK bileşeni Yeni Kadın`ın 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa`nın Paris şehrinde katledilen üç kadın siyasetçi için yapılacak eyleme ithafen hazırladığı bildiri

„Rosa`lardan Sakine`lere, Özgürlük Kadınların Örgütlü Mücadelesi İle Gerçekleşecek“

Tarihe mal olmuş Bese’lerin, Beritan`ların, Meral Yakar`ların Rosa ve Clara’ların ve nice bedel ödeyen kadınların yarattığı mirası devralarak, yaşamının büyük bir bölümünü mücadele ile taçlandıran Sara ve yoldaşları mücadelemizde yaşayacak!

Bundan 5 yıl önce, 9 Ocak 2013 tarihinde Paris`te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez; TC Devletinin MİT’leri tarafından alçakça katledildiler. Cinayetin failleri bilindiği halde, hala gizlenmeye çalışılıyor. Aradan geçen beş yıla rağmen hala adalet yerini bulmuş değil.

TC devleti her geçen gün faşizan yaptırımlarını arttırarak Türkiye halkına yönelik sürdürdüğü baskı ve zulmü tırmandırırken, katliam ve suikastlarına da devam ediyor. Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ilerici ve devrimcilere yönelik sürek avını, Avrupa’ya gönderdiği MİT görevlileri ile gerçekleştirmekte. Bunun için Almanya’ya gönderilen yeni MİT görevlileri, basına yansıyan haberler arasında.. Bu durum bizlere yeni katliamların, suikastlerin habercesi… Tıpkı Kürt Özgürlük mücadelesinin öncülerinden, Amed zindan direnişinin simgelerinden Sakine Cansız ve yoldaşlarına uyguladığı sinsi ve vahşi suikastte olduğu gibi…

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’e sıkılan kurşun; başta kadınların özgürlük mücadelesi olmak üzere; özgürlük, adalet, halkların barış içinde yaşaması için verilen mücadeleye sıkılmıştır.

Avrupa devletleri ise, çıkarları çerçevesinde TC Devleti’nin tüm insanlık suçları ve ortaya çıkan suikast girişimleri, suikast listeleri, tetikçileri, MİT’leri bilinmesine rağmen, göstermelik soruşturmalarla üstünü örterek suç ortaklığı yapmaktalar.

Bunun içindir ki gün; Sakine’ler ve erkek egemen sistemin katlettiği bütün kadınlar için adalet aramak ve kadınlar olarak TC devletinin oyunlarından korkmadığımızı, “Hepimiz Sakine, Leyla, Fidan’ız!” sloganlarını Paris sokaklarında haykırma günüdür.

Onlar onurlu mücadelenin adı, onlar devraldığımız miras, onlar kadın, onlar yaşam, onlar özgürlüğün adıdır!…

Onlar; Yaşamlarını mücadeleyle taçlandıran, kadın mücadelesinin simgeleşen isimleridir!

Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizde, her sloganımızda, evde, sokakta, fabrikada, özgür alanlarda, yaşamı var eden tüm kadınlar olarak haykırıyoruz;

· Sakine, Fidan ve Leyla Onurumuzdur!

· Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Mücadelemizde Yaşıyorlar!

· Jin, Jiyan, Azadi!

info@yenikadin.eu (YENİ KADIN)