Anasayfa , Avrupa , Temel Hakları Savunma Kampanyası Başlatıldı – ATİK’ten Genelge

Temel Hakları Savunma Kampanyası Başlatıldı – ATİK’ten Genelge

BERLİN |28.11.2017| Almanya’da değişik halklar ile dini grupların temsilcileri bir araya gelerek dev bir kampanya başlattı. KCDK-E, AvEG-KON, TJK-E, ATİK, NAV-DEM, HDK-A, ADHK, MDDK ve FEDA gibi kuruluşların öncülük ettiği kampanyanın adı ‘Êdî bes e’ (Es reicht-Artık yeter). 51 kuruluş ile organizasyonun yürüteceği kampanyanın amacı federal Alman hükümetinin başta Kürt halkı olmak üzere demokrasi güçlerine yönelik saldırılarına son vermesi.

“Temel haklarımızı ortak mücadele ederek koruyacağız” sloganıyla start alan kampanya başkent Berlin’de düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu. Berlin’in tarihi Brandenburg Tor (Brandenburg Kapısı) meydanında gerçekleşen basın toplantısında kampanyayı yürüten kuruluşların temsilcileri taleplerini bildirdiler.

Kuruluşların ortak basın metni Êzidî Dernekleri Birliği Merkezi (NAV-YEK) yöneticisi Yılmaz Günay tarafından okundu. Kampanyaya destek veren kuruluşların temsilcilerinin de görüşlerini kısaca açıklarken, ortak metinde son dönemlerde yaşanan engellemelere dikkat çekildi.

ATİK’ten Genelge

ATİK Genel Konseyi tüm kurumlarına bir genelge yollayarak konuya dair bilgiler verdi ve tüm kurumlarına yönelik sürece hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu. Köln Festivali ve Düsseldorf “No Pasaran!” yürüyüşlerinde Alman polisinin saldırılarına değinen Konsey, Türk ve Alman makamları arasındaki işbirliğine dikkat çekerken, polisin Düsseldorf yürüyüşü sonrası yürüyüşte kullanılan ses cihazlarının yüklü olduğu dört kamyonete ve bir çok değerli eşya ve envantere dahi polisin el koyduğunu, ve demokratik güçlere yönelik davaların açılmak istendiği vurgulandı.

Genelgede ortaklaştırılan kampanyanın ana sloganının ‘‘Omuz Omuza Temel Hakları ve Özgürlükleri Savunalım!” şeklinde olduğu, kampanya süresince tüm politik tutsaklara özgürlük talebinin dile getirileceği ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin protesto edileceği vurgulanıyor. Almanya’da 129 a ve b yasası ile Türkiye’de işlenmesi beklenen Tek Tip Elbise saldırılarının kampanya süresince teşhir edileceği bekleniyor kampanya boyunca sokağın esas alınacağı belirtiliyor.

Kampanya Takvimi

Bütün kurumlar 27 Kasım Pazartesi günü, Berlin’deki Almanya Federal İçişleri Bakanlığı önünde saat 10:30 da saldırıları protesto eden ortak bir basın açıklaması yapacak.

2 Aralıkta Stuttgart’ta Abdullah Öcalan ve Politik Tutsaklarla Dayanışma amaçlı kitlesel bir gençlik yürüyüşü organize edilecek.

15 Aralıkta Münih’de yargılanmakta olan ATİK’li Tutsaklarla Dayanışma Mitingine katılım sağlanacak.

Her Perşembe saat 18 de sosyal medya ekibi belirli talepler ve kısa sloganlarla Hashtag kampanyası başlatacaktır.

Her Çarşamba yerel Şehirler düzeyinde uzun süreli ve görsel olarak zengin içerikli Uyarı Nöbeti (Mahnwache) eylemleri gerçekleştirilecek.

10 Aralık, İnsan Hakları gününde mitingler olacak.

18 Aralık, Dünya Göçmenler Günü de Mahnwache (protesto nöbetleri).

16/17 Aralıktaki tek tip elbiseyi protesto için yapılan ATİK panelleri ortaklaştırılacak.

18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklar Günü yine politik tutsaklarla dayanışma için kitlesel eylemler organize edilecek.