Home , Avrupa , Avrupa’da Abdullah Öcalan`a Özgürlük Eylemleri

Avrupa’da Abdullah Öcalan`a Özgürlük Eylemleri

Avusturalya’nın Melbourne kentinde ve Batı Avrupa’nın birçok şehrinde Abdullah Öcalan’a uygulanan izolasyona karşı protesto eylemleri örgütlendi.

15 Temmuz “darbe” girişiminin bastırılmasının ardından ilan edilen OHAL (Olağanüstü Hal) beşinci kez uzatılırken, Türkiye hapishanelerinde politik tutsaklara yönelik sistematik saldırılar her geçen gün artarken, onlarca HDP milletvekili, akademisyen ve gazeteci hapishanelere atıldı. Politik tutsaklara yönelik hak ihlalleri KHK`larla (Kanun Hükmünde Kararname) iki katına çıktı. Avukat görüşlerine sınırlama, işkence, sürgün sevkler ve TTE (Tek Tip Elbise) saldırıları ile pilot bölge ilan edilen hapishanelerdeki politik tutsaklara yönelik uygulamalarda saldırıların arasında yer alıyor.

Son bir yıllık süreçte devletin tutsaklara yönelik saldırısının en fazla etkilediği kişi ise uzun yıllardır tecritte tutulan Abdullah Öcalan oldu. Yaklaşık 15 aydır, ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeyen Öcalan’a yönelik uygulanan izolasyon ile birlikte sağlık durumuna yönelik ciddi kaygılar duyan devrimci demokrat yurtseverler Avusturalya ve Avrupa’nın birçok şehrinde kitlesel eylemler düzenledi.

Devrimci, demokrat ve yurtseverler Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, İsviçre, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Avusturalya, Yunanistan ve İtalya`da bir çok bölgede eş zamanlı ve sürekli eylemliklerle Öcalan`a özgürlük şiarı ile alanları doldurdular.

Avrupa’da faaliyet yürüten bir çok devrimci, demokratik, yurtsever ve ilerici kurumlardan oluşan Demokratik Güç Birliği örgütlenen eylemlerin yanı sıra, 4 Kasım’da Almanya’nın Düsseldorf kentinde ‘Öcalan’a ve politik tutsaklara özgürlük’ adli merkezi bir yürüyüş düzenleyecek.