Home , Avrupa , Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!
Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!
Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!

Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!

T.Kürdistanı`nda, TC`nin yürüttüğü katliam ve teslim alma saldırılarını protesto etmek ve direnişi sahiplenmek amaçlı, Strasburg`da kurulan çadır direnişi ve oturma eylemi devam ediyor.

Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!

Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!

 

Direnişin her alanında, faşizme karşı mücadelede, yurtsever Kürt hareketiyle birlikte militanca mücadele eden devrimci-komünist hereketler, Strasbourg`da da birlikteydi.
Kürt yutsever güçlerinin organize ettiği eyleme, Avrupa PARTİZAN`da, coşkulu bir destek sundu.

Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!

Avrupa PARTİZAN`dan Strasburg Direnişine Coşkulu Ziyaret!

İsviçre, Fransa ve Almanya`dan gelen Partizan taraftarları, PARTİZAN pankartının ardından kortej şeklinde, güçlü sloganlarla direniş çadırına hareket etti. Çadırın önüne gelindiğinde,PARTİZAN kitlesinin, „Yaşasın Devrimci Dayanışma“, „Biji Serhildanâ Kürdistan“, „Disa Disa Serhildan, Âzadıya KÜRDİSTAN“, „ Şehit Namirin“ sloganları, ve çadırda karşılamak için bekleyen yurtsever kitlenin, aynı coşkuyla karşılık verdiği sloganların yankısı, Avrupa Konseyi binasının duvarlarına çarpan isyan çığlıkları misali yankılanıyordu.
Özellikle de „ Kürdistan`a Özgürlük, Halk Savaşı`yla Gelecek“ sloganı, güçlü alkışlarla sahipleniliyordu.
Bir kez daha, ulusal özgürlük ve sınıf savaşımı mücadelesinde,savaş siperlerinin sahiplerinin bir araya gelişlerinin yarattığı güçlü enerjinin nasıl olabileceğini görüleceği anlar yaşanıyordu.
Bir kez daha, yaşlısından gencine, kadını-erkeğiyle, faşizmin tüm caniliğine, vahşetine inat, özgürlük tutkusundan asla vazgeçmeyen; yaşadığı tüm acılari, yıkımları yok hükmünde sayarak, onurlu direnişin bir parçası olmayı yeğleyen Kürt halkının direngenliğinin , özellikle emekçi kadınların sahiplenişinin coşkusunun paylaşıldığı bir atmesfer yaşandı.
Partizan kitlesinin ziyaretinin anlamlı olduğunu, mücadelenin birlikte büyütülmesinin önemine değinerek, bu anlamlı ziyareti gerçekleştirdiklerinden dolayı PARTİZAN`ı selamlayarak teşekkür eden yurtsever kurumların temsilcisi arkadaşın ardından, Avrupa PARTİZAN ve ATIK-YDG-Yeni KADIN adına iki arkadaş kitleye hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.
Her iki konuşmacı da, yaptıkları konuşmalarda, „ T.Kürdistanı`nda direnişte yaşamlarını yitiren ve insanlığa , anlamlı bir direnme mirası bırakan tüm şehitleri anıyoruz. Özellikle Cizre`de, Sur`da katledilen onurlu kadınlarımızın şahsında, tüm emekçi kadınların 8 Mart`ını, direnişin güzelliğiyle selamlıyoruz. Kürdistan`daki katliamları gerçekleştiren devletin faşist karekterinin, 1915 Ermeni katliamı üzerinden şekillenen bir gerçekliği vardır ve bu halen de yoğunlaşarak devam etmektedir.Dolayısıyla, KAYPAKKAYA yoldasın da ortaya koyduğu, devletin bu faşist niteliğinin kavranması ve buna karşı kesintisiz bir savaşımın zorunluluğunu görmemiz gerekir“ denildi“.Türkiye`nin her alanında, dağda, şehirde, Rojava`da, birlikte mücadeleyi büyütmenin zorunluluğu …“ifade edilerek,“… çeşitli milliyetlerden tüm halkımıza olan devrim sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.“ denildi.
Yapılan konuşmalar, çadırda bulunan yüzlerce kitlenin coşkulu alkış ve sloganlarıyla karşılandı.

AHM