Anasayfa , Avrupa , AvEG-Kon: Suruç İçin Adalet, Sezgin Dağ İçin Adalet!

AvEG-Kon: Suruç İçin Adalet, Sezgin Dağ İçin Adalet!

Haber Merkezi |17.11.2020|İsviçre’de yaşamını yitiren, Suruç’ta DAİŞ saldırısında yaralananlardan Sezgin Dağ’ı anan AvEG-Kon, “Bilinsin ki 33’ler için, Sezgin için adalet mücadelemizi zaferle taçlandırmadan, faşizmi alaşağı etmeden ne yüreklerimizde açılan yaralar, ne de kin ve öfkemiz dinecek” diye belirtildi. Sezgin Dağ, İsviçre’de düzenlenen törenle ülkeye uğurlanıyor… (Video)

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON) tarafından yapılan açıklama şöyle:

Suruç İçin Adalet, Sezgin Dağ İçin Adalet ! 

 

 Faşist Türk devleti destekli DAİŞ çetelerinin Suruç’ta sosyalist gençlere yönelik gerçekleştirdiği katliam saldırısında ağır yaralanan yoldaşımız Sezgin Dağ’ı 13 Kasım günü kaybettik. AvEG-Kon olarak yoldaşımızın anısı önünde saygıyla eğilirken, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve direnç diliyoruz.

Tarih yaprakları 20 Temmuz 2015’i gösterdiğinde halklarımız yeni bir katliama tanıklık etti. DAİŞ karanlığına karşı yürütülen kahraman direniş sonucu kurtarılan Kobanê kentinin yeniden inşasına katılmak, çocuklar için kütüphane ve parklar yapmak ve bölge halklarının kardeşlik köprüsünü kurmak için Türkiye ve Kürdistan’ın onlarca kentinden yola çıkan yüzlerce devrimci, sosyalist genç, Kobanê’nin karşısındaki Suruç kentinde basın açıklaması yaptıkları esnada katillerin bombalı saldırısına uğradı. Faşist Türk devletinin bilgisi ve desteğinde gerçekleştirilen katliamda 33 düş yolcusu sonsuzluğa kanat çırparken, onlarca gencimiz ağır yaralandı.

Katliamdan günümüze sorumluların açığa çıkarılması ve yargılanması için ailelerin ve yoldaşlarının yürüttüğü mücadele genel tüm katliamlar için adalet mücadelesine dönüşürken, yaralıların tedavisi yıllarca sürdü, birçok yoldaşımız şarapnellerin vücutlarında bıraktığı kalıcı rahatsızlıklarla yaşamak zorunda kaldı.

Sezgin Dağ yoldaşımız da ağır yaralılar arasındaydı. Vücudunun birçok yerinde darbe alan yoldaşımızın kalbi en çok hasar gören organlarındandı. Yıllarca tedavi gördü. Faşist rejimin tüm muhaliflere olduğu gibi, Suruç gazilerine dönük gözaltı ve tutuklama saldırılarının yoğunlaşması sonucu, ülkesini terk ederek İsviçre’de yaşamak zorunda kaldı. İsviçre devleti, yoldaşımızın sağlık durumu ve yaşadıkları göz önünde olmasına rağmen, siyasi oturum başvurusunu bir an önce sonuçlandırıp, tedavisinin devamını sağlamak yerine, kendisini Lyss mülteci kampına yerleştirdi.

Katliamda aldığı ağır fiziki ve psikolojik darbelere, bir de mülteci yaşamın zorluklarının eklenmesi Sezgin yoldaşın yaralı kalbine ağır geldi. Rahatsızlık nedeniyle gittiği hastaneden, “bir şeyin yok” denilerek kampa geri gönderildi. Hastanenin ağır ihmalkarlığı sonucu, hastaneye ilk gidişinden sadece saatler sonra tekrar durumu ağırlaşan Sezgin yoldaşımız, yaşama gözlerini yumdu.

Sezgin yoldaşın kaybı bir kez daha Suruç katliamının biten değil, hala tüm etkileriyle devam eden bir süreç olduğunu gösterdi. Yaralı gazilerimiz üzerinde bıraktığı kalıcı fiziki ve psikolojik etkisiyle, ailelerimiz ve geride kalan biz yoldaşlarında açtığı derin yaralarla, toplumsal tarihimizde bıraktığı kanlı izlerle devam ediyor Suruç katliamı. Ancak katillerden ve katliamın asıl sorumlusu faşist Türk devletinden hesap sorma mücadelemiz de her gün daha da bilenerek sürüyor. Şu an Sezgin yoldaşımızı kaybetmenin yüreklerimizde açtığı derin yaralara, faşizme karşı duyduğumuz kin ve öfke patlaması eşlik ediyor. Ve bilinsin ki 33’ler için, Sezgin için adalet mücadelemizi zaferle taçlandırmadan, faşizmi alaşağı etmeden ne yüreklerimizde açılan yaralar, ne de kin ve öfkemiz dinecek.

Suruç İçin Adalet, Sezgin İçin Adalet!

Sezgin Dağ Yoldaş Ölümsüzdür!

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON)