Home , Haberler , Mercedes patronları grev kırıcılığına hazırlanıyor | ‚Acil durum kartı‘ dağıtıldı

Mercedes patronları grev kırıcılığına hazırlanıyor | ‚Acil durum kartı‘ dağıtıldı

Sindelfingen | 03.03.2021 |Almanya’nın birçok kentinde metal işkolunda faaliyet yürüten fabrikalarda çalışan işçiler 2 Mart’ta uyarı grevine başladı.

Sindelfingen’deki Mercedes işçileri de 5 Mart 12.00’de iş bırakacak.

Patronların grev kırıcılığı hazırlandığını söyleyen işçiler, “Bugün sabah vardiyasında biz işçiler kahvelerimizi alıp iş saatini beklerken, kimi işçi arkadaşlara Mercedes yönetimi tarafından firmaya girmek üzere bizlerin kendi giriş kartları dışında ‘acil durum giriş kartları’ gönderildiğini öğrendik. Bu şu anlama geliyor: ‘Mercedes firması olası bir greve karşı işçilere gönderdiği özel kartlar ile grev kırıcılığına hazırlanıyor’ dedi.

Kimi işçiler bu duruma esprilerle cevap verdi: ‘Grev olması durumunda beyzbol sopası ile kapıda seni bekliyor olacağız.’”

Daha uyarı grevlerinin yeni başladığını buna rağmen Mercedes patronlarının acele ile gönderdikleri bu özel kartlara tepki gösteren işçiler, “Bizden korkuyorlar. Çünkü greve çıkılması durumunda planlanan tüm hedeflerden sapılmış olacak. Geçtiğimiz yıl 6,6 milyar avro kâr açıklaması yapan firma, bu yıl da onu aşan bir hedef belirlemiş durumda. Onun için de yılın tüm cumartesi günleri iş günü planlandığı gibi, kimi bölümlerde gece vardiyası da geleceği biliniyor. Ayrıca, kimi tatil günlerinde tek vardiya planlaması da şu an iptal edildi. Sipariş çok ve grev olması durumunda bunların hepsi grev süresince geri plana düşecek. İGM Sendika yönetimi konuşmalarında grevi dillendiriyor olsalar da, bunun olup olmayacağını yakın zamanda yaşayarak göreceğiz” dedi.

Evrensel