Anasayfa , Avrupa , Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde Kitap Sergisi ve Seminer

Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde Kitap Sergisi ve Seminer

kitapAUGSBURG | 18-02-2014 | 16 Subat Cumartesi günü gazeteci Yazar Burhan Sönmez’in konuk yazar olarak katıldığı kitap sergisi ve toplantı yoğun ilgi gördü.Edebiyat ve Türkiyedeki Gelişmeler konulu toplantıda Burhan Sönmez; Edebıyat kendi diline sahip olan,hayata başka bir pencereden bakan evrensel bir dil. Satre < insanların çıplak ayakla dolandığı dünyada edebiyatın görevi ayaklarında ayakkabı olmanyanlara ayakkabı yapmaktır>. Yazar neden yazar? Bazen farkında olmadan içimizden gelir yazarız… Edebiyat ve sanat bize gerçeği tekrar iletir, gerçekleri bizim görmediğimiz yerden göstermeye çalışır. Toplum için, sanat için, hayat için bir aynadır…Gezi Türkiye‘ deki koşulların hazırladığı ancak kendiliğinden gelişen bir hareketti. Rosa Lüksemburg ilkel kominizm kominal bir paylaşımdı der. Gezide kominal bir paylaşımdı. Herkes evinden fazlasını elbise, yemek, kitap, eşya… neye ihtiyacı varsa onu getirdi. Tayyip yüzde elliyi zor tutuyoruz dedi. Gezi eylemi süresince kadınlara yönelik hiç taciz olayı olmadı. Demekki tacizciler evde tuttukları idi…Lenin 1917 Paris Komününün devamı der. Gezide kurduğumuz yaşamda Şeyh Bedrettin‘ e kadar götürebiliriz. Deniz Gezmiş‘ ler   Vedat Demircioğlu‘ nun öldürülmesini protesto ederken yürüyüşün başladığı yerin adına Deniz Gezmiş Barikatı adını verdiler gençler. .. Taksim yasaktı. Ütopya iktidarın yasakladığı yerlere girmektir. Ancak herşeyin bedeli vardır. Bedelleri göze almalıyız…

Ben kürtçe masallarla büyüdüm. İki dilli düşünmek şanstır. Ben annemle konuştuğum kürtçe dilimin yasal olup o dilde öğrenim yapılmasını istiyorum.

…Sol bugün zayıfsa herkesin sorumluluğudur. Türkiye Solu yükselecekse hep beraber yükseleceğiz… Baskının zulmün olduğu, ezen ezilenin olduğu bir yerde illegal örgütlenmelerde, sosyalist parti örgütlenmeleride meşrudur… Mahir‘ler  Denız’ler için ölüme gittiler. Belki fikri bağları yoktu ama gönül bağları vardı. . Dilimizi yenilemeliyiz, değiştirmeliyiz. İdeolojileri tartışırız ancak hayallerimizi ortak büyütmeliyiz.Gramschi biz başak değiliz ama toprağa düşüp tohum olabiliriz demiştir…..

kitapkitap1