Home , Avrupa , DEKÖP-Avrupa 19 Aralık Cezaevi Katliamını Protesto Etti

DEKÖP-Avrupa 19 Aralık Cezaevi Katliamını Protesto Etti

AVRUPA | 21 – 12 – 2010 | 10. Yıldönümünde devrimci tutsakların kahramanca direnişlerini düzenlediği bir kampanyayla selamladı. Çıkarılan bildiri, çağrı, afiş ve broşür ile katliamcı Türk devletini teşhir eden DEKÖP-A, cezaevi sorunlarına ve tutsakların taleplerine duyarlılık çağrısı yaptı.

Londra, Paris, Basel, Nürnberg, Ulm, Stuttgart`ta ottak etkinlikler örgütleyan Deköp-A merkezi olarakda Almanyanin KÖln ve Hamburg sehirlerinde paneller düzenledi. Panellere konusmaci olarak Türkiye den IHD MYK üyesi Av. Gülseren Yoleri, Rote Hilfe ( Kizil Yardim Örgütü), Deköp-A temsilcisi konusmaci olarak katildi. Saygi durusu ve sinevizyon gösterimi ile baslayan etkinliklerde, katliam görüntüleri duygulu anlarin yasanmasina yolacti. Konusmasini devloetin hukuksuzlugunu en bariz alanlardan birisi cezaevleridir diye baslayan Gülseren Yoleri 19 Aralik operasyonu esnasinda yasadigi tanikliklari aktardi.Yoleri tutsak aileleri ile birlikte süreci birebir yasadiklarini ailelerin duygularini, acilarini aktarmanin, tanimlamanin imkansiz oldugunu, bir ay boyunca bircok tutsagin nerede oldugunun bilinmedigini, ailelere kömürlesmis cesetlerin teshis ettirildigini belirtti. Saldirinin sadece tutsaklara degil bütün topluma oldugunu F tipi tecrit ve direnisin hala sürdügünü söyleyen Yoleri F tiplerinde yasanan tecrit uygulamalarin iskence, disiplin cezalari, saglik sorunlari, hak ihlalleri ile ilgili örnekler verdi. Dayanisma ve sahiplenmenin somut projeler ekseninde yürütülürse sonuc alinabilecegini belirten yoleri tecrite karsi mücadelenin sadece tutsaklarin degil bütün toplumun sorunu oldugunu vurguladi.

Ftipi cezaevlerinin sadece Türkiyede degil Avrupada da uygulaniyor diyen Rote Hilfe temsilcisi Stammheim ìn RAF tutsaklari icin yapilan özel cezaevi oldugunu belirtti. 129  A-B ve terörle mücadele yasalari adi altinda tutuklama ve tecrit politikasin yayginlastirilmak istendigini buna karsi mücadele edilmesi gerektigini vurguladi.

Bir inancin yüceliginde, bir kavgann güzelligini devrimimiz tarihine nakseden atesin ve günesin cocuklarini selamlayarak konusmasina baslayan Deköp-A temsilcisi fasist Türk devletinin katliamci saldirisina karsi devrimci tutsaklarin bir direnis destani yarattigini söyledi.Konusmasina „19 Aralik  saldirisiyla devrimci kadrolari katletmenin yaninda devrimci sosyalist harekete ideolojik örgütsel tasfiye dayatildi. Siper yoldasligi ruhuyla tarihin essiz tanik oldugu bir direnis sürdüren tutsaklar diktatörlügün bu saldirisi karsisinda bedenleriyle barikat oldular. Sokakta gerekli yanitin verilmemesi önemli bir zaafti.F tipi tecrit ve direnisi hala devam devam ediyor. F tiplerinde örülen duvarlar sadece tutsaklara degil, Türk ve Kürt emekci halklarinadir. Avrupa da tutsaklarin sorunlarina karsi duyarliligin gelistirilmesi gerekiyor, bu anlamda her birimizin yapabilecegi birseyler vardir.“ diye devam eden Deköp-A temsilcisi son olarak birlesik örgütlü mücadele ile devrimci tutsaklarin sorunlarina sahip cikilmali onlarin disardaki sesi solugu olunmalidir cagrisini yapti. Hamburgdaki etkilige 50, Köln etkinlege ise 100 `ü askin kitle katildi. Erdogan Egemenoglu`nun siir dinletisi ile etkinlik sona erdi.