Home , Avrupa , ATİK’e Yönelik Gözaltı Terörünü, Polis Zorbalığını Protesto Ediyoruz!

ATİK’e Yönelik Gözaltı Terörünü, Polis Zorbalığını Protesto Ediyoruz!

afis atikHOLLANDA | 16-04-2015 | Uzun yıllardır Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde göçmen işçi ve emekçilerin hak alma mücadeleside en ön saflarda yürüyen Konfederasyonumuz ATİK ve aktivistlerine yönelik Alman ve İsviçre devletlerinin Çarşamba 16 nisan günü eşzamanlı yapılan polis operasyonlarını Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu olarak şiddetle kınıyoruz.

Yapılan polis operasyonlarda gözaltına alınan 8 aktivistimize ‘terörist’ muamelesi yapılmış ve mekanlara olağanca zarar verilmiştir.  Gözaltına alınan aktivistler Alman Karlsruhe Federal Başsavcılığına sevk edilmiş ve Perşembe 16 nisan sabahı mahkemeye çıkartılarak tutuklanmalarına dair karar alınmıştır. Avrupada gelişen baskıcı yasalar, PEGİDA ve NSU gibi göçmen ve yabancı düşmanlığını körükleyen ırkçı, faşist eğilimler devlet politikası olduğu bu yapılan operasyonla tekrardan açığa çıkmıştır. Irkçılığa, faşist gelişmelere kör olan Alman ve İsviçre devletleri demokratik haklar için mücadele eden kurum ve bireyleri hedeflemekte. Bu politika Avrupada’ki demokratik mücadeleyi sindirme ve imha politikasıdır.  Bu baskılar ATİK ve diğer devrimci, demokratik kurumları sindirmeye ve mevcut hak alma mücadelesini kriminalize etmeye yöneliktir.

Operasyonun Avrupa merkezi olarak ATİK’in de güçlü bir şekilde yürüttüğü HDP destekleme çalışmalarının ve Ermeni Soykrımı 100. Yılı çalışmalarınında engellenilmeye yönelik olduğu kanısındayız.

HTİF olarak, yerlisi ve göçmeniyle Avrupa’daki tüm ilerici, devrimci, antifaşist güçleri ATİK’e yönelik bu antidemokratik saldırganlığa karşı demokratik tepkilerini ortaya koymaya, ATİK’le dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Tüm varlığımızla aktivistlerimizin ve ATİK Yöneticilerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Tutuklanan tüm aktivisterlimizin derhal serbest bırakılmasını talep ediyor, tüm demoktratik ve ilerici kurum ve bireyleri ATİK ile dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz!

ATİK üyelerine yönelik gerçekleştirilen bu operasyonu prostesto etmek için tüm devrimci, demokrat kurum ve kuruluşları Alman elçiliği önünde gerçekştireceğimiz protestoya çağırıyoruz.

Tarih: 17 nisan Cuma

Saat: 13:30

Yer: Duitse Ambassade, Groot Hertoginnelaan 18-20, Den Haag 

 Baskılar Mücadelemizden Bizleri Alıkoyamaz!

Tutuklanan ATİK Üyeleri Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Kahrolsun Polis Terörü! Yaşasın Demokrasi Mücadelemiz!

 

Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu