Anasayfa , Avrupa , Viyana’da Yaza Merhaba Şenliği Gerçekleştirildi

Viyana’da Yaza Merhaba Şenliği Gerçekleştirildi

VİYANA |15.06.2017| Son yıllarda geleneksel olarak farklı içeriklerle düzenlenen ‘Viyanada Yaza merhaba’ etkinliği bu yıl 4 Haziran Pazar günü kitlesel bir katılımla gerçekleştirildi. Geçmiş yıllarda bazen Futbol Turnuvası olarak, bazen siyasi içerikli faaliyetler olarak düzenlenen yaza merhaba şenliği, bu yıl piknik ve kültürel ağırlıklı bir içerikle vuku buldu. Saat 12:00’de başlayan etkinliği, hava muhalefeti olmasına karşın, saat 21:00 kadar devam etti.

Şenlik, kitleler tarafından beğenilen ve önemsenen en anlamlı yönü, ATİGF’e bağlı Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği (VTİD) ile DHF Viyana derneğinin birlikte düzenlemiş olması oldu. Şenliğe katılan bütün kitlenin talapleri, bu ve benzeri etkinliklerin sık sık yapılmasının, birlikte çalışıp birlikte paylaşmanın, birlikte hareket etmenin zamanı olduğunu ve bundan kaçınılamayacağını vurgulanması oldu. Gerici ve faşist barbarlığın ezilen halklar üzerinde sürdürmüş olduğu bu zülme karşı durmak, ancak demokrasi güçlerinin birlikte ve yan yana gelmesi ile mümkün olacağını belirttiler. Günümüzde ayrışmanın, demokrasi cephesini zayıflatacağından ve kitleler arasında motivasyon ve güven sarsmasına neden olduğunda ötürü bu tür grup ve bireyleri tehşir ve yanlızlaştırmanın acil bir görev olduğunu dile getirdiler.

Şenlik süresince kitlelerdeki bu bütünleşme ruhu bizlere geleceğe dair bir mesaj olarak sunuldu. Yağmurla birlikte devam eden kültürel program, Şenol Akdağ’ın ezgileri, Hozan Qamber’in halay ve klamları, Grup Şiliye’nin türküleri ile devam etti. Bir gencin sunmuş olduğu Halk türküleri sunumu ile şenlik sonlandı. VTİD Yönetim Kurulu, şenliğin üzerinde yoğunlaşılması gereken bir çok belirlemeler ile başarılı bir biçimde sonuçlandığını dile getirdi.