Anasayfa , Avrupa , ATİK’den Şengal İçin Acil Eylem Çağrısı

ATİK’den Şengal İçin Acil Eylem Çağrısı

atik logoATİK | 20-10-2014 |Êzîdîlerin kutsal mekanı Şerfeddin DAİŞ çetelerinin saldırısı ile karşı karşıya.

DAİŞ çeteleri, Kuzey Şengal hattındaki Dahola ve Buruk köylerine saldırdı. Bölgenin güvenliğini sağlayan yerel silahlı güçler ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Uzun süren çatışmalar ardından Dahola ve Buruk köyleri DAİŞ çetelerinin eline geçti. Çatışmalarda Kasım Şeşo’nun lideri olduğu aşiretin silahlı adamlarından bir grubun Êzîdî’nin çetelere esir düştüğü de öğrenildi. Yerel kaynaklar, DAİŞ çetelerin Dahola ve Buruk köylerini ele geçirmesi ile birlikte Êzîdîlerin kutsal mekanı olan Şerfeddin’in DAİŞ saldırıları ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor. DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos’taki saldırıları ardından HPG güçleri bölgedeki sivilleri güvenli alanlara çekmişti.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu  (ATiK) olarak tüm federasyon ve federasyonlarımıza bağlı olan derneklerimizi, YDG ve Yeni Kadın örgütlerimize bulundukları alanlarda bugün ve önümüzdeki günlerde  yapılacak olan  acil eylem birliklerine katılmalarıdır.  Bunun yanısıra, tüm devrimci, demoktratik kitlelere ve kurumlara  da aynı çağrıyı yapmaktayız.

Şu an alınan eylem kararları ;

Hannover, Bremen, Bielefeld, Giessen, Münster, Oldenburg, Kleve, Wesel, Duisburg, Köln ve Berlinde Brandenburger Tor önünde saat 18de.